Eerste indruk

Dit vindt onze expert van de Philips 7000 Series Combi Connected XXL-airfryer

04 augustus 2023

De nieuwste airfryer van Philips is een gigant: zelf weegt hij 9 kg, en hij bakt tot wel 1,5 kg frieten tegelijkertijd. Bovendien is hij "smart" te bedienen via de NutriU-app, en beschikt hij over een ingebouwde voedselthermometer. Benieuwd of hij zijn beloften waarmaakt? Onze expert sloeg aan het bakken.

Philips heeft een extragrote airfryer gelanceerd, hun grootste model tot nog toe. De nieuwe Philips 7000 Series Combi Connected XXL (HD9880/90) staat je toe "grote porties of maaltijden voor meer dan zeven personen" klaar te maken.

Dankzij de ingebouwde voedselthermometer zou je ook grotere stukken vlees of kip perfect moeten kunnen garen. Wij konden het toestel uittesten, en waren aangenaam verrast door de resultaten.

Hoe groot is de Philips 7000 Series Combi Connected XXL?

Op het eerste zicht kun je natuurlijk niet voorbij zijn formaat kijken. Met afmetingen van zo'n 40 op 30 centimeter en een gewicht van ruim 9 kg is hij groot, log en niet zo makkelijk te verplaatsen.

Idealiter kun je hem dus een vast plekje geven in de keuken. Met zijn strak zwart design hoeft hij daar gelukkig niet te misstaan.

Hij is ook geconnecteerd?

Deze warmeluchtfriteuse is inderdaad "smart": je kunt hem aansturen via de NutriU-app van Philips. Niet alleen biedt de app tal van inspiratie, in de vorm van leuke recepten, hij begeleidt je ook stap voor stap. Voor de wat minder geoefende hobbykoks is dit zeker een handige functie.

Let op, enkel met de app haal je het onderste uit de kan en kun je alle 23 bereidingsmethodes van de airfryer gebruiken.

Is de ingebouwde voedselthermometer een meerwaarde?

Uniek voor de Philips 7000 Series Combi Connected XXL is zijn voedselthermometer, waarmee je ook grotere stukken vlees of kip perfect zou moeten kunnen garen. Je stelt simpelweg de gewenste kerntemperatuur in, en het bakproces stopt automatisch zodra deze temperatuur bereikt is.

Je krijgt dan ook een melding via de app dat je eten klaar is. Meer dan een simpele airfryer hebben we hier te maken met een volautomatisch klein oventje.

Hoe zijn de bakresultaten van de Philips 7000 Series Combi Connected XXL?

In onze test gingen we aan de slag met frietjes, quiche, miniloempia's, kippenboutjes en tot slot een cake. Alle gerechten waren perfect goudgeel gebakken. Als we enkel naar deze testresultaten kijken, is dit de beste airfryer die we ooit al getest hebben.

In principe zou hij tot 1,5 kg frietjes tegelijk moeten kunnen bakken, maar wij raden aan om het op 1 kg te houden voor het beste bakresultaat.

Is hij handig in gebruik?

Hier vinden we de zwakke plek van de Philips 7000 Series Combi Connected XXL: zijn gebruiksgemak kan beter. Zo laat het menu zich niet intuïtief navigeren, en het gaat allemaal nogal traag. Ook hebben de automatische programma’s geen eigen knop.

Door zijn teleurstellende gebruiksgemak grijpt deze XXL-airfryer naast de titel "Beste van de test".

Onze eerste indruk

Voordelen

  • Geschikt voor grote gezinnen of etentjes
  • Handige app
  • Interne voedselthermometer
  • Perfecte bakresultaten

Nadelen

  • Neemt veel plaats in
  • Menu niet intuïtief
  • Duur

Conclusie

Met een eindscore van 71 op 100 behoort deze airfryer tot de betere modellen op de markt. Zijn troeven zijn niet te ontkennen: de voedselthermometer, de app, en niet in het minst zijn perfecte bakresultaten.

Het grootste nadeel is hier echter de prijs: € 449,99. En dat terwijl er andere toestellen zijn, weliswaar niet connected, die wel beter scoren voor minder geld. De vraag is dus of je ruim € 200 meer wilt meetellen voor deze extra snufjes.

Leuke recepten genoeg online, en je kunt altijd gebruik maken van een gewone vleesthermometer.

Foto's: Philips

67 Goede
kwaliteit
Beste
koop
Airfryers
vanaf  79,00
66 Goede
kwaliteit
Airfryers
vanaf  140,26
78 Topkwaliteit
Beste van
de test
Airfryers
vanaf  159,00