Dossier

Welke merken van airfryers zijn het meest betrouwbaar?

15 juni 2023
Betrouwbaarheid van merken van airfryers

Met een airfryer van een betrouwbaar merk vermijd je pannes en problemen. Om te achterhalen wat de meest betrouwbare merken zijn, hebben we om en bij de 40 000 gebruikers ondervraagd. Ontdek hier de resultaten van ons grote betrouwbaarheids- en tevredenheidsonderzoek.

Als je een airfryer koopt, wil je daar graag zo lang mogelijk plezier van hebben en gespaard blijven van storingen en problemen. Daarom is het belangrijk om een toestel van een betrouwbaar merk te kiezen.

Ons onderzoek naar de betrouwbaarheid van airfryers

Om te achterhalen welke merken je de beste garantie bieden op een jarenlange goede werking zonder problemen, hebben we een grootschalig betrouwbaarheids- en tevredenheidsonderzoek uitgevoerd in samenwerking met consumentenorganisaties uit Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk.

De resultaten van ons betrouwbaarheidsonderzoek

In totaal verzamelden we 39 776 antwoorden van consumenten, waaruit we konden afleiden hoe tevreden ze zijn over hun toestellen, hoe vaak ze problemen ondervinden en waar die problemen voornamelijk betrekking op hebben.

De resultaten van ons onderzoek hebben we omgezet in indexcijfers op 100:

  • De betrouwbaarheidsindex geeft de betrouwbaarheid van het merk aan op een schaal van 100. Hoe meer meldingen van problemen en hoe ernstiger die waren, hoe lager de score. We houden daarbij rekening met de leeftijd en de gebruiksintensiteit van het toestel.
  • De tevredenheidsindex is de algemene score op 100 die de gebruikers aan dat merk hebben toegekend.

Betrouwbaarheids- en tevredenheidsindex van de verschillende merken

Vaakst voorkomende problemen bij airfryers

Van alle pannes waar de gebruikers uit onze enquête melding van maakten, waren dit de vaakst voorkomende problemen:

  • 6 % handvat
  • 5 % draaimechanisme
  • 5 % bedieningstoetsen

Zwakke punten van bepaalde merken van airfryers

Sommige merken van airfryers kregen volgens onze enquête meer dan gemiddeld te kampen met een bepaald defect of probleem. Een overzicht van de merken met achilleshiel(en):

  • SEB: draaimechanisme, deksel
  • Tefal: draaimechanisme

Kies de perfecte airfryer voor bij jou thuis

Overweeg je de aankoop van een airfryer? In onze koopgids vind je alle informatie om een toestel te kiezen dat perfect voldoet aan jouw eisen en behoeften.

Naar onze koopgids friteuses en airfryers

Betrouwbaarste merken uit de enquête scoren ook hoog in onze tests

Onze onderzoeken bevestigen het jaar na jaar: de merken die in ons betrouwbaarheids- en tevredenheidsonderzoek bovenaan de ranking staan, zijn ook de merken die de betere scores behalen in onze tests. Twijfel dus niet om een Beste van de Test of een Beste Koop aan te kopen. Wil je weten welke toestellen dat zijn, neem dan een kijkje in onze vergelijker airfryers.