Nieuws

Met welke espressomachine bespaar je het meest?

25 november 2022
koffie maken met capsules

Welk type espressomachine gebruik jij? Een toestel met capsules, een pistonmachine of een volautomatische machine? Er is een enorm prijsverschil tussen deze types, en ook de kosten in gebruik lopen sterk uiteen. Welk toestel kost in totaal het meest? Maak hier de berekening.

Welke koffiemachine kies je?

Maak jij jouw espresso met een capsule of niet? Wil je koffie met cafeïne of liever deca koffie? Het is een kwestie van smaak, maar het heeft ook een impact op wat je kopje je kost. Doe de test en ontdek hoe je flink kunt besparen.

 

 

Hoeveel kost een espressomachine?

Hoeveel kost een kop koffie?

Gebruik je een capsule voor je koffie, dan betaal je twee tot drie keer meer dan wanneer je met koffiebonen of gemalen koffie werkt.

Gemiddeld betaal je ongeveer € 0,37 per capsule/kopje espresso. Sommige zijn duurder, andere minder duur. Bijvoorbeeld: Nespresso kost € 0,43 per capsule, Dolce Gusto € 0,30.

Met een zak (gemalen) koffie betaal je ongeveer € 0,1 per kopje (ongeveer € 18 per kg).

Hoeveel betaal je aan elektriciteit?

De hoeveelheid elektriciteit die je verbruikt als je koffie maakt is niet zo groot. Je hebt slechts 20 W nodig voor een kop koffie en zelfs amper 10 W als je dit doet met een capsule. Met een capsule bespaar je dus de helft, maar een groot verschil maakt dat niet. Het zijn de capsules zelf die erg kostelijk zijn.

En de prijs van de espressomachines?

De prijzen van de verschillende types koffiemachines lopen ook sterk uiteen. Pistonmachines en volautomatische espressomachines zijn veel duurder dan machines met capsules. Gemiddeld kost die laatste zo'n € 150, terwijl de prijs van een pistonmachine kan oplopen tot € 250 en meer en je voor een volautomatische machine al gemakkelijk € 600 betaalt. Maar op lange termijn betaalt de investering in zo'n duurder toestel zichzelf terug door de dure capsules.

Vergelijk de verschillende types espressomachine

Wat zijn de beste deca koffiecapsules?

Wat is de beste capsule voor koffie zonder caffeïne? Welke heeft de beste smaal, welke scoren goed wat betreft etikettering, vochtigheid, eventuele aanwezigheid van contaminanten, en vanzelfsprekend wat betreft de prijs?

We hebben heel wat deca capsules vergeleken en bij de espresso's en lungo's konden we twee producten uitroepen tot "Beste van de test".

Vergelijk de deca koffiecapsules

Wat zijn de voordelen van koffie zonder cafeïne?

  • Het bevat veel minder cafeïne;
  • Je ondervindt minder slaapproblemen;
  • Deca koffie is aangeraden voor wie gevoelig is voor cafeïne en voor wie snel een angststoornis ontwikkelt;
  • Koffie zonder cafeïne behoudt wel veel van de voordelen die gewone koffie heeft.

Wil je meer weten, lees dan ons dossier over cafeïne.

Ontdek de beste deca koffiecapsules

74 Topkwaliteit
Beste
koop
Deca koffiecapsules
Referentieprijs  2,69 per verpakking
69 Goede
kwaliteit
Beste
koop
Deca koffiecapsules
Referentieprijs  2,71 per verpakking
76 Topkwaliteit
Beste van
de test
Beste
koop
Deca koffiecapsules
Referentieprijs  5,99 per verpakking