Nieuws

Werkt een droogkast echt stiller in het stille programma?

16 augustus 2023
Stil programma op droogkast

Op sommige droogkasten kun je een stil programma instellen. Laat dat echter niet de hoofdreden zijn om die wasdrogers te kopen. In onze test meten we geen significant verschil in geluid tussen het stille programma en de "gewone" droogprogramma’s voor katoen en synthetisch.

De droogkast behoort samen met de wasmachine tot de meest lawaaierige toestellen in huis. Terwijl een wasmachine vooral luidruchtig is tijdens het droogzwieren, produceert een droogkast vaak lawaai gedurende de hele cyclus.

Een droogkast in werking kan erg storend zijn als je in een kleine studio woont of als je toestel in de buurt van je woonkamer, thuiswerkplek of slaapkamer staat. Een droogkast met stil droogprogramma lijkt dan ook dé oplossing om minder last te hebben van het kabaal.

Is een stil programma op een droogkast echt stiller?

De vraag is nu of droogkasten in dat stille programma effectief minder decibels produceren dan de overige droogprogramma’s op het toestel.

We deden een geluidsmeting op de stille programma’s van toestellen van AEG, Beko, Smeg en Thomson en kwamen tot de vaststelling dat er geen significant verschil is met het geluidsniveau in de reguliere droogprogramma’s.

Ons advies bij het kiezen van een een stille droogkast

De aanwezigheid van een stil programma is dus geen doorslaggevend argument bij de keuze van een droogkast.

Zoek je een droogkast waarmee je op elk moment van de dag of nacht de was kunt drogen zonder last te hebben van lawaai, kijk dan naar het geluidsniveau op het energielabel, uitgedrukt in decibel. Komt het toestel in een kleine woonruimte, studio of open keuken te staan, kies dan een model dat 63 decibel of minder produceert.

Check bij de plaatsing ook dat je droogkast perfect waterpas staat. Een toestel dat niet vlak staat, trilt meer en maakt meer lawaai.

Top 3 van de stille droogkasten

In onze vergelijker vind je zes droogkasten die volgens het energielabel van de fabrikant een geluidsniveau van 62 decibel hebben.

Volgens onze subjectieve beoordeling zijn dit de drie stilste droogkasten, die ook als enigen in onze vergelijker goed scoren op lawaai:

Vind je ideale droogkast

Op zoek naar een performante droogkast? Raadpleeg onze koopgids en maak een goede keuze op basis van onze vergelijker.

72 Goede
kwaliteit
Beste
koop
vanaf  549,00
76 Topkwaliteit
vanaf  799,00
73 Goede
kwaliteit
Referentieprijs  799,00