Dossier

Hoe installeer je je droogkast?

24 februari 2022
hoe droogkast installeren

Heb je een droogkast gekocht maar heb je geen idee hoe je die moet installeren? Bekijk hier onze tips.

De installatie van een droogkast is niet heel ingewikkeld. De meeste modellen hebben tegenwoordig een condensatiesysteem. Dat zorgt er voor dat je dat het water wordt opgevangen in een reservoir dat je manueel leegt. Je kan ze plaatsen waar je wil en je hebt geen loodgieterij of luchtafvoer nodig.

Wat is de beste plaats voor je droogkast?

De afmetingen van je toestel is het eerste waar je op moet letten. Een standaard droogkast is zo’n 60 cm breed en 85 cm hoog, dus voorzie voldoende plaats. Een standaard stopcontact volstaat. Plaats je droogkast ergens waar het droog is en er genoeg luchtcirculatie is. Zorg er ook voor dat de omgevingstemperatuur niet te warm of koud is, liefst tussen 5 en 35 graden. Gebruik een waterpas om je droogkast volledig vlak te zetten. Een toestel dat niet vlak staat, trilt meer en maakt meer lawaai. Hou altijd een paar centimeter tussen de droogkast en de muur, voor betere luchtcirculatie.

Wasmachine en droogkast op elkaar zetten

Veel mensen zetten voor het gemak hun droogkast dicht bij de wasmachine. Naast elkaar is de beste optie, maar niet iedereen heeft daar plaats voor. De beste optie is dan de twee toestellen op elkaar te zetten. Als je dat wil doen, hou dan rekening met deze tips:

  • Plaats je droogkast altijd boven op de wasmachine, nooit omgekeerd. Dat is omdat een wasmachine veel zwaarder is.
  • Zorg ervoor dat je droogkast niet breder of dieper is dan je wasmachine, zo blijft je ‘was-droog-toren’ stevig staan.
  • Gebruik een speciaal tussenstuk dat ontworpen is om droogkasten veilig op wasmachines te zetten. Veel van dit soort tussenstukken hebben ook een verwijderbare plank voor een wasmand op te zetten.
  • Hou er rekening mee dat je je natte was zal moeten optillen om in de droogkast te stoppen, en dat de bedieningsknoppen boven je gezichtsveld kunnen liggen als je wat kleiner bent.

Ben je op zoek naar een nieuwe droogkast? Bekijk dan zeker eens onze vergelijker.

Naar de vergelijker