Nieuws
Wat gaat er het best wel en niet in de diepvriezer?
24 februari 2022

Het is belangrijk om bij het invriezen van voedsel eerst alles goed te verpakken. Je zet op elk item ook het best de inhoud en de datum van invriezen. Het kan nodig zijn om af en toe de diepvriezer volledig te ontdooien, maar tegenwoordig bestaan er steeds meer modellen waarbij dat niet meer nodig is.
Wat bewaar je het best niet in de diepvriezer?
- Melk en yoghurt: de koude kan de vetten in deze producten aanpassen, waardoor je ziek kunt worden.
- Aardappelen: deze verliezen bij invriezen hun smaak en textuur.
- Groenten die rauw gegeten worden: groenten die rauw worden ingevroren, zullen eenmaal ontdooid niet meer dezelfde kwaliteit hebben.
- Volledige eieren: ze kunnen breken als ze worden ingevroren en smaken na ontdooien anders.
- Fruit: bessen, aardbeien en bananen zijn de enige fruitsoorten die niet aangetast worden door bevriezing.
Sommige andere etenswaren zoals kaas, pasta, gekookte rijst ... kunnen worden ingevroren, maar het is niet aan te raden. Schelpdiersoorten zoals kokkels, Sint-Jacobsvruchten, mosselen en garnalen worden rauw ingevroren, terwijl anderen, zoals krabben en spinkrabben, eerst worden gekookt.
Oesters en zeepokken vries je het best niet in.
Heb je een diepvriezer nodig? Bekijk onze vergelijker.