Nieuws

Oppo Band beschikt over vele troeven

16 augustus 2021

De Oppo Band charmeert als een zeer betaalbare en betrouwbare fitness tracker die je prestaties meet bij tal van sportactiviteiten, tot cricket toe. Een ingebouwde gps ontbreekt helaas.

Oppo heeft na de Oppo Watch nu ook een fitness tracker op de markt gebracht die Oppo Band werd gedoopt. De Chinese fabrikant staat bekend voor smartphones met een goede prijs/kwaliteit-verhouding en met deze fitness tracker die reeds vanaf € 50 verkrijgbaar is, houden ze die reputatie zeker in stand. Dankzij het siliconen polsbandje en het feit dat ie maar 13 gram weegt, zit hij bovendien erg comfortabel rond je pols.

Een scherm van 1,1 inch

Goede schermkwaliteit

Het design is discreet met een rechthoekig aanraakscherm van 1,1 inch. De schermkwaliteit is voldoende met een resolutie van 126 x 294 pixels. Het scherm licht op als je er op tikt of als je je arm beweegt en is heel helder en goed leesbaar, ook in mindere lichtomstandigheden. In fel zonlicht krijg je wel reflecties waardoor de leesbaarheid minder is. Het is niet mogelijk om het scherm permanent te laten oplichten.

Installeren is eenvoudig, opladen een beetje minder

De Oppo Band is compatibel met iOS en met Android. Installeren is eenvoudig met de HeyTap Health applicatie die je moet downloaden. Daarna volg je de instructies om een account aan te maken. Vervolgens moet je je account manueel verbinden met de Oppo Band, maar dat is kinderspel. Je kunt de Oppo Band ook verbinden met Google Fit, maar dan heb je geen toegang tot de volledige app store.

Installatie is eenvoudig

Een volledig opgeladen batterij gaat zo’n 6,5 dag mee. Dat is een erg degelijke capaciteit. Na een halfuur is hij al voor 39% opgeladen. Volledig opladen duurt 1 uur en 29 minuten. Om je Oppo Band op te laden moet je het siliconen polsbandje verwijderen en de tracker vastklikken in zijn laadstation. Dat is een beetje omslachtig.

Meldingen ontvangen en muziek beheren

Nadat hij is verbonden met je smartphone kun je de Oppo Band laten trillen bij meldingen van je sociale media, je kalender of als je een telefoonoproep krijgt. Je kunt ook sms-berichten lezen, maar niet beantwoorden. Als je wil, kun je ook weerberichten ontvangen en de muziek beheren die je via je smartphone afspeelt.

Nuttig bij tal van sporten

Je kunt bij tal van activiteiten rekenen op de Oppo Band. Of het nu roeien, fietsen (binnen en buiten), badminton of zelfs cricket is, je hebt steeds een zicht op je hartslag en hoe lang je met je activiteit bezig bent. Maar ook de zuurstofverzadiging in je bloed kan worden weergegeven.

Geschikt bij tal van sporten

Beperkt aantal metingen voor gedreven sporters

Doordat hij niet is uitgerust met een gps kun je bijvoorbeeld bij het lopen enkel je traject nadien bekijken als je je smartphone meeneemt. Je krijgt wel de afgelegde afstand, je hartslagritme, je tempo en de gemiddelde en maximale snelheid mee. Bij het fietsen zie je ook het aantal verbrande calorieën. Dat zijn allemaal interessante gegevens, maar voor een gepassioneerd of professioneel wielrenner niet voldoende.

Ook in het water is de Oppo Band van waarde, want het 5 ATM-niveau verzekert dat je ermee kunt zwemmen. Daar houdt hij het aantal lengtes bij dat je hebt gezwommen, je ritme, de totale afstand die je hebt gezwommen, het aantal verbrande calorieën en hij houdt bij hoe lang je aan het zwemmen bent. Je SWOLF-score – het aantal slagen in verhouding tot de tijd – berekent hij niet.

Zeer precieze metingen

Uit onze labotests bleek dat de sensoren van de Oppo Band heel accuraat zijn. De stappenteller is bijzonder precies, zowel bij het lopen als bij het wandelen. Zelfs als je door je huis loopt. Ook de hartslagmeter werkt heel nauwkeurig, zowel in rust als tijdens een activiteit. Ook de afstandsberekening (gebaseerd op het aantal stappen) is betrouwbaar.

Prestaties in bed met een korreltje zout te nemen

De Oppo Band registreert tijdens je slaap je hartslag, je bewegingen en de zuurstofverzadiging in je bloed. Zo kan hij je een indicatie geven van hoeveel tijd je ‘s nachts in een lichte slaap, in een diepe slaap of wakker hebt doorgebracht. Meer dan een indicatie voor je slaapkwaliteit is het echter niet, dus trek er geen doorgedreven conclusies uit.

Op zoek naar een fitness tracker?

Ben je op zoek naar een fitness tracker, maar weet je niet zeker of deze Oppo Band iets voor jou is? Bekijk dan ook andere door ons geteste modellen in onze koopwijzer wearables.

80 Topkwaliteit
Beste van
de Test
Smartwatches & activity trackers
vanaf  139,01
80 Topkwaliteit
Beste van
de Test
Smartwatches & activity trackers
vanaf  329,99
49 Redelijke
kwaliteit
Smartwatches & activity trackers
vanaf  37,99