Tips

Zo verander je van wachtwoordmanager

02 februari 2023
wachtwoorden beheren

Er bestaan verschillende wachtwoordmanagers: LastPass, 1Password, Bitwarden ... Maar wat moet je doen als je van het ene programma op het andere wil overschakelen?

Wachtwoorden overzetten in enkele stappen

Als je van wachtwoordmanager wilt veranderen, moet je al je wachtwoorden overbrengen naar het nieuwe programma. Je kan dit doen door al je wachtwoorden te exporteren naar een CSV-bestand en dit bestand in het nieuwe programma te importeren.

Stel dat je LastPass gebruikt en je wilt overschakelen naar de huidige "Beste van de test" 1Password of naar het beste gratis programma Bitwarden Free, dan kan dat vrij eenvoudig.

Van LastPass naar 1Password

 1. Klik in je browser rechtsboven op de drie bolletjes van LastPass.
 2. Klik op Accountopties > Geavanceerd > Exporteren > LastPass CSV-bestand.
 3. Er opent een webpagina. Selecteer al de tekst en kopieer die.
 4. Ga nu naar de startpagina van 1Password, meld je aan en klik rechtsboven op je account. Klik hier op Import, en selecteer dan LastPass bij de vraag waar je data vandaan komt.
 5. Sleep het CSV-bestand dat je hebt gedownload in LastPass hier naartoe. Al je wachtwoorden zitten nu in je nieuwe wachtwoordmanager.

Overstappen van LastPass naar Bitwarden

Maak een account aan bij Bitwarden

 1. Surf naar bitwarden.com en klik op Get Started.
 2. Vul je e-mailadres en naam in en kies een hoofdwachtwoord. Het is belangrijk dat je hier een sterk wachtwoord instelt. Dit wordt het wachtwoord waarmee je inlogt op je kluis. Het is het enige exemplaar dat je effectief moet onthouden.

Exporteer je gegevens uit LastPass

 1. Klik in je browser rechtsboven op de drie bolletjes van LastPass.
 2. Klik op Accountopties > Geavanceerd > Exporteren > LastPass CSV-bestand.
 3. Er opent een webpagina. Selecteer al de tekst en kopieer die.

Importeer je gegevens in Bitwarden

 1. Surf naar vault.bitwarden.com en meld je aan.
 2. Klik op Hulpmiddelen > Gegevens importeren, en selecteer LastPass (csv) als formaat.
 3. Klik op Bestand kiezen om je CSV-bestand te selecteren dat je juist hebt gedownload.
 4. Klik op Gegevens importeren. Al je wachtwoorden zitten nu in je nieuwe wachtwoordmanager. Vergeet zeker niet het CSV-bestand van je computer te verwijderen, ook in je prullenmand.

Verwijder je wachtwoorden in LastPass

Het is een goed idee al je wachtwoorden in LastPass te verwijderen. Op de startpagina van LastPass klik je links op Wachtwoorden. Daar kan je alle wachtwoorden selecteren en verwijderen door op Acties > Verwijderen te klikken. LastPass zegt in zijn gebruikersvoorwaarden alle wachtwoorden definitief te verwijderen eens je dit doet. Als je niet meer van plan bent LastPass te gebruiken, kan je ook je volledige account verwijderen.

Vind de beste wachtwoordmanager

In onze test hebben we 18 wachtwoordmanagers met elkaar vergeleken. Welk programma scoorde het best, welk behaalde minder goede resultaten? Ontdek het in onze vergelijker.

Naar de vergelijker wachtwoordmanagers