Mozilla VPN: een eerste blik op deze nieuwe VPN

Waarom gebruik je beter een VPN of 'Virtual Private Network'? Het versleutelt al je internetverkeer, en zorgt ervoor dat je IP-adres niet meer zichtbaar is voor iedereen op het web. Websites, bedrijven en overheden kunnen zo niet meer zien waar je bent als je naar een website surft. Er bestaan heel wat VPN’s op de markt. Ook Mozilla heeft sinds een jaar een eigen versie die nu ook in België beschikbaar is.
Tot vijf apparaten beveiligd
Mozilla VPN werd ontwikkeld door Mozilla, dezelfde makers van de bekende internetbrowser Firefox die trouwens ook je privacy behoorlijk goed respecteert.
Mozilla VPN komt enkel in een betalende versie. Afhankelijk van hoelang je je abonnement neemt, betaal je tussen de € 9,99/maand (1 maand) en € 4,99/maand (12 maanden). Dat is niet per se duurder dan andere VPN's waarvoor je moet betalen.
Voor die prijs biedt Mozilla je meer dan 400 servers in meer dan 30 verschillende landen aan, waaronder één server in België. Handig dus als je in het buitenland bent en online naar Belgische series wilt kijken. Met Mozilla VPN kun je tot 5 apparaten beveiligen.
Vlotte installatie en interface
De installatie verloopt redelijk vlot. Op het eerste gezicht is de interface van Mozilla VPN duidelijk en intuïtief: je kunt snel verbinding maken met een VPN-server, en je kunt snel een andere server selecteren. Er zijn niet enorm veel instellingen die je kunt aanpassen.
Je kunt kiezen voor welke gebeurtenissen je een melding ontvangt (zoals een waarschuwing als je verbinding maakt met een onbeveiligd netwerk of als je bijvoorbeeld van server wisselt), en je kunt kiezen of je Mozilla VPN wilt toestaan om technische gegevens naar Mozilla te sturen. Dat laatste is met als bedoeling hun product te verbeteren. Aangezien je betaalt voor een product dat je privacy moet verhogen, is het aangeraden deze optie niet aan te zetten.
Positieve indruk
Een andere handige optie is dat je kunt kiezen om sommige apps niet te beschermen met een VPN. Wil je bijvoorbeeld Netflix niet met een VPN bekijken, maar wel veilig surfen via je browser, dan kun je Netflix uitschakelen om deze app niet te verbinden via de VPN.
Een nadeel is echter dat het venster van de app het volledige scherm opvult. Wil je het scherm kleiner maken, dan kan dit gewoon niet. Hierdoor zie je niet altijd het volledige scherm, en kun je op de startpagina bijna niet aan de onderste optie, “Mijn apparaten ”.
Hoewel dat vervelend kan zijn, is onze algemene indruk van de VPN Mozilla wel positief. We zien alleszins geen enkele reden waarom je hem niet zelf zou uitproberen. Niet overtuigd dat Mozilla VPN de juiste VPN voor jou is? Bekijk dan onze koopwijzer VPN-diensten.