Nieuws

Jouw gids naar de beste tv's van het moment

18 november 2020

Niet iedereen hanteert dezelfde criteria wanneer hij op zoek gaat naar een nieuwe tv. Bovendien is het aanbod zo groot dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben een handige lijst opgesteld die als jouw gids kan dienen om de beste tv's van dit moment te vinden.

Er is een groot aanbod van televisietoestellen met elk hun specifieke kenmerken. Het is moeilijk om aan onafhankelijke informatie te raken en momenteel kun je ook geen uitleg meer vragen aan een winkelbediende, want de winkels zijn dicht. Je zult dus online moeten kopen als je een nieuwe tv nodig hebt. Wij hebben een gids samengesteld waarin je – naargelang wat je precies zoekt in een tv – de beste toestellen van het moment vindt.

Beste OLED-tv: LG OLED55CX6

Kijken we naar alle OLED-modellen op de markt dan steekt LG er als producent bovenuit omdat het de enige fabrikant is van OLED-panelen. Binnen de verschillende productlijnen bij LG vinden we de OLED55CX6 het meest aan te bevelen. Alhoewel de totaalscore op onze tests van de LG OLED55GX6LA lichtjes beter is, heeft de CX6 een iets betere beeldkwaliteit en kost hij gemiddeld € 240 minder. Die combinatie zal voor de meesten toch de doorslag geven.

Beste tv voor een kleine huiskamer: LG 43UN74006LB

Belgische consumenten kiezen voor alsmaar grotere tv-toestellen. Maar toch heeft niet iedereen de plaats voor een megascherm in de woonkamer. We kiezen dus bewust geen televisie van 65 of zelfs 55 inch, maar gaan voor een 43 inch-scherm.
We komen uit bij de LG 43 UN74006LB; dat is een klassieke lcd-tv die binnen zijn categorie onovertroffen is. De beeldkwaliteit is goed, maar niet super. De geluidskwaliteit is daarentegen verrassend goed.

Beste hoogwaardige tv aan een redelijke prijs: LG 55NANO916

De LG 55NANO916 is op dit moment de tv met de beste beeldkwaliteit als niet-OLED- TV. Het toestel is natuurlijk duurder dan de gemiddelde 55 inch-tv, maar een stuk goedkoper dan de goedkoopste OLED. Hij is verkrijgbaar vanaf € 850. Ook de geluidskwaliteit is zeer goed.

Beste budget-tv van 55 inch: Samsung UE55TU8500SXXN

De beste budget-tv met een schermgrootte van 55 inch, is de Samsung UE55TU8500SXXN. Hij combineert een goede beeldkwaliteit met een degelijke geluidskwaliteit.

Beste tv in helder verlichte ruimte: Panasonic TX-55GZ950E

Hoewel OLED-tv’s doorgaans minder tot hun recht komen in helder verlichte ruimtes is deze TX-55GZ950E van Panasonic de uitzondering. De beeldkwaliteit is uitstekend zoals je van een OLED-tv kunt verwachten. We zijn niet kapot van de geluidskwaliteit, maar ze is zeker niet slecht.

Best geluidskwaliteit: Sony KD-55AG9

Beste tv voor geluidskwaliteit op dit moment is de Sony KD-AG55. Het is een hoogwaardig OLED-model met een Android-besturingssysteem en schermgrootte van 55 inch. Deze Sony kan een zeer luid volume aan en presteert uitstekend op onze luistertest. Per specifieke categorie is de geluidskwaliteit iets lager voor klassieke muziek dan voor popmuziek en spraak. Ook de beeldkwaliteit is zeer goed, maar op dat vlak zijn er andere toestellen die nog veel beter scoren op onze tests.

Beste tv voor gamers: Samsung QE55Q95TALXXN

We kiezen deze Samsung omdat hij automatisch overschakelt naar Game modus en FreeSync en G-Sync ondersteunt. Hij beschikt ook over een Picture-in-Picture-functie (PiP). Bovendien is de beeldkwaliteit goed.

Voor een volledig overzicht van alle televisietoestellen die we hebben getest, kun je terecht op onze koopwijzer televisies.

Ga naar de koopwijzer televisies

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

21 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/08/2021

Wij hebben identiek hetzelfde voorgehad. LG OLED tv, die best prijzig is geweest, na 3 jaar opeens lijntjes te zien, haperingen, valt uit, enkele dagen later geeft ie de geest. We hadden het al eens laten herstellen na 1 jaar, zelfde probleem, nogal grote herstellingskost. Paar jaar later hetzelfde. Technieker vertelde zelfs dat dit soort tv's hoogstens 4 jaar meegaan! Dit terwijl een gewone tv toch wel 20 jaar meegaat zeker? Iemand een beter idee voor een tv met goede kwaliteit?

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/08/2021
, Gereageerd:

koop een philips tv

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/08/2021
, Gereageerd:

Hallo Marleen, wat jammer dat jou dit overkomt. Je kan dit alvast melden via ons meldpunt begeven: https://terapkapot.be/  . met de precieze referentie van je toestel. Bovendien kan je onze koopwijzer raadplegen: https://www.test-aankoop.be/hightech/tv-s/test/flatscreentelevisies Onze experten hebben er 284 getest, keuze te over dus. ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/08/2021
, Gereageerd:

Met Samsung nog nooit problemen gehad. Bijna 10 jaar.

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/07/2021

Zelfde probleem hier! Toestel aangekocht 2 jaar geleden. toestel is nu 4-5 maanden uit garantie en doet NIETS meer. Tijdens het kijken ineens 4-5 lijnen op het scherm en viel uit. Daarna zo dood als een pier. Klantendienst doet niets. Ze boeken een technieker, en de volgende dag krijgen we ineens een mail om ons akkoord te geven om 97,5€ te betalen enkel en alleen om de diagnose te stellen? Nadien zouden we nog eens de herstelkosten ook moeten dragen! Dit is echt beneden alles! Dit kan toch écht niet?

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/04/2021

Mijn LG Oled55B7V (24/07/2018) is plots defect, we keken naar televisie en het scherm valt uit. Komt niet meer uit STANDBY Mode. Technieker langsgekomen en me verteld dat het scherm defect is. Dit zou me 650 euro kosten om het te vermaken. Ik vroeg voor de oorzaak en het antwoordd was "je hebt pech". 1500 euro betalen om 2 jaar naar een televisie te kunnen kijken. Dit is schandalig van LG. Mijn eerste OLED TV en waarschijnlijk ook laatste. Mijn sony tv van 7 jaar oud werkt nog altijd... en koste me 400 euro.

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/08/2021
, Gereageerd:

heb ook een LG TV al zeker 10 jaar en nog geen problemen gehadt kost prijs rond 700 euro.

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/07/2021
, Gereageerd:

Zelfde probleem hier. Toestel aangekocht 2 jaar geleden. toestel is nu 4-5 maanden uit garantie en doet NIETS meer. Tijdens het kijken ineens 4-5 lijnen op het scherm en viel uit. Klantendienst vraagt technieker aan, maar dan moeten we eerst ons akkoord geven om de kosten van 97.5€ te dragen om een diagnose te komen stellen, en dan nadien de herstelkosten ook nog eens te dragen?? Hoe heb jij dit opgelost?

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/07/2021
, Gereageerd:

Dat is natuurlijk niet ok, je toestel mag zeker niet zo snel kapot gaan. Maak hier gerust een melding van via onze site https://terapkapot.be/ , zo help je ons om het probleem van #geplandeveroudering verder in kaart te brengen. #terapkapot  Alvast bedankt! ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/07/2021
, Gereageerd:

Dag Bertrand, ik heb de melding gemaakt. Groetjes!

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/07/2021
, Gereageerd:

Super, bedankt hiervoor :-) ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/03/2021

als ik ingelogd ben op de site en ik wil de verschillende merken van de test doorlopen kom ik steeds op een een pagina die vraagt om toegang exclusieve toegang , dan brengt het mij op een pagina om lid te worden, maar ik ben lid en ingelogd , waarom maakt men het zo lastig om aan de testpagina te geraken ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/01/2021

Heb sinds een 5 tal jaren een nieuwe LG tv toestel gekocht. Ondertussen een nieuwe afstand bediening moeten kopen. Vorig jaar 2 lichtpunten op het scherm, nu 5 lichtpunten en krijg sinds kort moeilijk mijn tv opgestart. Ben verplicht om me terug een nieuwe aan te kopen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/09/2020

Na 5 jaar ging toestel in beveiliging (merk = LG) . Nog klank maar na enkele seconden beeld op zwart , background LED defect. Maar gelukkig zelf kunnen herstellen , 2 jaar later zelfde probleem , terug een andere background LED defect. Volgende TV zal zeker geen LG meer zijn én waarschijnlijk een OLED zonder background LED's.....

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/09/2020
, Gereageerd:

Hallo Rik, onze experten zijn zeer geïnteresseerd in deze info. Zou je ons kunnen laten weten om welk type LG toestel het precies gaat ajb (referentie) ? Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/03/2021
, Gereageerd:

Het type was : LG 47LN5758

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/04/2021
, Gereageerd:

Bedankt, Rik, voor de feedback, ik heb deze informatie alvast intern doorgestuurd. Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/04/2021
, Gereageerd:

Hallo Rik, ik heb intussen toch nog een reactie van onze expert gekregen in verband met je toestel. 

Hij denkt wel dat die serie niet zo goed was omdat dat een schermformaat is dat ze al een tijdje hebben afgeschaft. In onze test was die ook niet zo goed. Het is een TV van 2013, denkt hij. .

Let wel op. Als je een OLED koopt dan koop je altijd LG want LG is de enige fabrikant van OLED panelen. Dus ook als je je zinnen hebt gezet op een Sony, Philips of Panasonic, het belangrijkste onderdeel, het paneel komt sowieso van LG ! Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/07/2020

Ik ben zinnens om een LG OLED smart TV aan te schaffen. Uit de door jullie gevoerde test blijkt het geluid uitstekend te zijn. Evenwel kan ik dit NERGENS fysiek testen. Mijn soundbar van Sony is geen optie omdat die allen met een Sony remote controle kan bediend worden en die gaat mee met mijn oude TV

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/08/2020
, Gereageerd:

Beste Walter, onze experten zouden graag van jou vernemen over welk LG toestel het precies gaat ? Laat je ons iets weten? Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/07/2020

Ik vraag me af of de geluidskwaliteit voldoet. Verschillende reviews spreken over een slecht geluid. Schijnt eigen te zijn aan dunne TV's. Surround toestanden hoeven voor mij niet. Ik beschik ook nog over een Sony Soundbar. Kan deze gebruikt worden voor deze LG?
Wat is de breedte van de voet?
Walter

Community

Communicatie & multimedia

community

Gerelateerde discussies