Nieuws

Jouw gids naar de beste tv's van het moment

18 november 2020

Niet iedereen hanteert dezelfde criteria wanneer hij op zoek gaat naar een nieuwe tv. Bovendien is het aanbod zo groot dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben een handige lijst opgesteld die als jouw gids kan dienen om de beste tv's van dit moment te vinden.

Er is een groot aanbod van televisietoestellen met elk hun specifieke kenmerken. Het is moeilijk om aan onafhankelijke informatie te raken en momenteel kun je ook geen uitleg meer vragen aan een winkelbediende, want de winkels zijn dicht. Je zult dus online moeten kopen als je een nieuwe tv nodig hebt. Wij hebben een gids samengesteld waarin je – naargelang wat je precies zoekt in een tv – de beste toestellen van het moment vindt.

Beste OLED-tv: LG OLED55CX6

Kijken we naar alle OLED-modellen op de markt dan steekt LG er als producent bovenuit omdat het de enige fabrikant is van OLED-panelen. Binnen de verschillende productlijnen bij LG vinden we de OLED55CX6 het meest aan te bevelen. Alhoewel de totaalscore op onze tests van de LG OLED55GX6LA lichtjes beter is, heeft de CX6 een iets betere beeldkwaliteit en kost hij gemiddeld € 240 minder. Die combinatie zal voor de meesten toch de doorslag geven.

Beste tv voor een kleine huiskamer: LG 43UN74006LB

Belgische consumenten kiezen voor alsmaar grotere tv-toestellen. Maar toch heeft niet iedereen de plaats voor een megascherm in de woonkamer. We kiezen dus bewust geen televisie van 65 of zelfs 55 inch, maar gaan voor een 43 inch-scherm.
We komen uit bij de LG 43 UN74006LB; dat is een klassieke lcd-tv die binnen zijn categorie onovertroffen is. De beeldkwaliteit is goed, maar niet super. De geluidskwaliteit is daarentegen verrassend goed.

Beste hoogwaardige tv aan een redelijke prijs: LG 55NANO916

De LG 55NANO916 is op dit moment de tv met de beste beeldkwaliteit als niet-OLED- TV. Het toestel is natuurlijk duurder dan de gemiddelde 55 inch-tv, maar een stuk goedkoper dan de goedkoopste OLED. Hij is verkrijgbaar vanaf € 850. Ook de geluidskwaliteit is zeer goed.

Beste budget-tv van 55 inch: Samsung UE55TU8500SXXN

De beste budget-tv met een schermgrootte van 55 inch, is de Samsung UE55TU8500SXXN. Hij combineert een goede beeldkwaliteit met een degelijke geluidskwaliteit.

Beste tv in helder verlichte ruimte: Panasonic TX-55GZ950E

Hoewel OLED-tv’s doorgaans minder tot hun recht komen in helder verlichte ruimtes is deze TX-55GZ950E van Panasonic de uitzondering. De beeldkwaliteit is uitstekend zoals je van een OLED-tv kunt verwachten. We zijn niet kapot van de geluidskwaliteit, maar ze is zeker niet slecht.

Best geluidskwaliteit: Sony KD-55AG9

Beste tv voor geluidskwaliteit op dit moment is de Sony KD-AG55. Het is een hoogwaardig OLED-model met een Android-besturingssysteem en schermgrootte van 55 inch. Deze Sony kan een zeer luid volume aan en presteert uitstekend op onze luistertest. Per specifieke categorie is de geluidskwaliteit iets lager voor klassieke muziek dan voor popmuziek en spraak. Ook de beeldkwaliteit is zeer goed, maar op dat vlak zijn er andere toestellen die nog veel beter scoren op onze tests.

Beste tv voor gamers: Samsung QE55Q95TALXXN

We kiezen deze Samsung omdat hij automatisch overschakelt naar Game modus en FreeSync en G-Sync ondersteunt. Hij beschikt ook over een Picture-in-Picture-functie (PiP). Bovendien is de beeldkwaliteit goed.

Voor een volledig overzicht van alle televisietoestellen die we hebben getest, kun je terecht op onze koopwijzer televisies.

Ga naar de koopwijzer televisies