Nieuws

Met Zuny richt VOO zich op jonge, mobiele telecomgebruiker

08 oktober 2020

De Waalse kabeloperator VOO richt zich met zijn nieuwe bundel Zuny op de jonge, mobiele telecomgeneratie en gaat daarmee de concurrentie aan met Tadaam van Telenet. Voor € 39 per maand heb je al toegang tot onbeperkt internet en kan je series streamen. Kan Zuny jou overtuigen?

Met Zuny, dat een 100 % digitaal aanbod vertegenwoordigt, wenst VOO in te spelen op het toenemende mobiele gebruik van telecomdiensten en de opkomst van streaming ten opzichte van klassieke digitale televisie. Het aanbod is gestoeld op de nieuwe noden van gebruikers en richt zich daarmee vooral op een jongere generatie.

Hiermee komt VOO in het vaarwater van concurrent Telenet die sinds vorig jaar Tadaam aanbiedt. Dat pakket is zo succesvol dat er momenteel met een wachtlijst wordt gewerkt omdat ze doorheen hun voorraad zitten. Ook Yugo van Telenet en Proximus Epic Combo zijn gericht op de jongere generatie. Met deze bundels proberen de operatoren eveneens een antwoord te bieden op de groeiende concurrentie met de streamingdiensten.

Wens jij een compleet overzicht van de bundels en tarieven die voor jou beschikbaar zijn? Maak dan gebruik van onze tariefvergelijker.

Vergelijk telecomtarieven

Twee types abonnementen

Bij het Zuny basis-abonnement krijg je onbeperkt internet thuis met een downloadsnelheid van 100 Mbps aangevuld met een streamingaanbod voor series. Dit basisabonnement heb je al voor € 39 per maand. Met de Zuny-applicatie kan je die series streamen naar je favoriete apparaten. Je kan de app installeren op vijf verschillende apparaten en op twee schermen tegelijkertijd kijken. Voor het aanbod van series maakt Zuny gebruik van twee catalogi; Series by Be TV met enkele internationale toppers zoals The Walking Dead en Blackpills met een reeks korte, experimentele series.

Zuny met mobiel heb je voor € 57 per maand en dan krijg je bovenop het basisabonnement toegang tot Belgisch voetbal via Eleven Sports en een mobiel abonnement. Dit mobiel abonnement is goed voor 300 belminuten, 300 sms’en en 16 GB aan mobiele data.

Is dit aanbod nu werkelijk interessanter dan het aanbod van enkele traditionele internetproviders? Wij namen de proef op de som met Scarlet Internet Loco (€ 32 per maand), Edpnet VDSL XL (€ 34,95 per maand), VOO Solo Net Light (€ 49,95 per maand) en Proximus Internet Maxi (€ 49,99 per maand). Als we daar een Netflix-abonnement van € 11,99 per maand aan toevoegen, dan is de som snel gemaakt. Als het streamingsaanbod van Zuny op vlak van inhoud je kan bekoren, dan is het financieel zeker voordelig. 

Betalen voor opties wanneer jij ze wilt

Verder hebben alle Zuny-klanten toegang tot vier opties die ze met een simpele toets in de applicatie kunnen activeren en deactiveren wanneer ze dit willen.

  • Voor € 7 extra per maand kan je via de Zuny-app toegang krijgen tot klassieke Franstalige tv-zenders zoals TF1, RTL, AB3 enz.
  • Voor € 7 extra per maand toegang tot Belgisch voetbal via Eleven Sports (reeds inbegrepen voor Zuny-klanten die ook voor het mobiele abonnement kozen).
  • Voor € 5 per maand kan je onbeperkt bellen als mobiele klant.
  • Als mobiele klant kan je ook voor extra data kiezen; 1 GB aan € 2,5 per maand, 5 GB aan € 10 per maand of 10 GB aan € 20 per maand.

Einde van de decoder nabij?

Net zoals Tadaam maakt Zuny geen gebruik van de klassieke decoder, maar werkt alles via een applicatie. Zuny hanteert geen installatiekosten of opzegkosten en bestellen kan enkel via de website zuny.be. Aangezien Zuny 100% digitaal is, ontvang je je afrekening ook enkel via mail en kan je enkele betalen via Mastercard, Visa of Bpost-prepaidkaart. Over een klassieke klantendienst beschikt Zuny evenmin, maar je kan ze wel 7 dagen op 7 tot 22 uur bereiken via Facebook Messenger.

In tegenstelling tot Tadaam beschikt Zuny wel nog over een klassieke modem voor internet thuis. Tadaam werkt via een mobiele wifimodem en biedt internet aan via de 4G-dekking van Telenet-Base.