Nieuws

Is vast internet van Youfone goedkoper dan andere internetabonnementen?

18 juli 2023
vast internet abonnement bij youfone

Eind vorig jaar kondigde telecomoperator Youfone aan dat ze naast hun mobiel aanbod, ook vast internet in België wilden lanceren. Deze maand is het zover: Youfone biedt nu 5 vaste internetabonnementen aan. Is hun nieuwe internetaanbod voordeliger dan dat van de bestaande aanbieders?

Vast internet Youfone

De virtuele operator Youfone biedt sinds juli 2023 vijf vaste internetabonnementen aan via het Proximus-netwerk. We zijn tevreden met meer concurrentie op de telecommarkt voor de consument, maar zijn deze abonnementen voordeliger dan het bestaande aanbod? 

Wij vergeleken het aanbod van Youfone met dat van de andere telecomaanbieders in België.

Internet thuis vanaf 35 euro per maand

Het basisabonnement dat Youfone aanbiedt kost 35 euro per maand en beperkt zich tot de maximale downloadsnelheid van 100 Mbps. Hiermee kun je onbeperkt surfen en de uploadsnelheid bedraagt maximum 40 Mbps.

De prijsverschillen voor hetzelfde pakket bij de grote operatoren Orange, Proximus en Telenet lopen op tot meer dan € 15 per maand – en maakt Youfone dus veel goedkoper. Ook is Youfone binnen deze categorie goedkoper dan EDPnet en Mobile Vikings. Dat maakt hen in dit segment net niet de goedkoopste aanbieder, dat is United Telecom Surf@Home.  

Fiber en hoge snelheid voor € 55 per maand

Het eerste fiberabonnement aan hoge snelheid dat Youfone aanbiedt, heeft een maximale downloadsnelheid van 500 Mbps. Youfone rekent hiervoor € 55 per maand aan. Daarmee zijn ze € 9 per maand duurder dan rechtstreekse concurrent EDPnet, maar wel gemiddeld € 6 goedkoper dan Proximus, Orange en Telenet. Die laatste drie bieden overigens elk lagere maximale snelheden aan. Mobile Vikings zit op hetzelfde prijsniveau, maar biedt aan € 55 per maand wel maximale snelheden tot 1000 Mbps (in download) en 500 Mbps (in upload) aan.

Gaan we nog een stapje verder met Fiberabonnementen tot 1 Gbps-snelheden dan wint Youfone het duidelijk van VOO, Orange en Telenet, maar zijn zij wel € 10 duurder per maand dan Mobile Vikings.

Graag een fiberabonnement, maar liever aan een lage snelheid? Dan kan je kiezen voor: 
Fiber 50 (50 download/10 upload) aan € 39 per maand
Fiber 150 (150 download/50 upload) aan € 45 per maand.

Ga zelf op zoek naar het beste internetabonnement voor jouw persoonlijk verbruik via onze tariefvergelijker. 

Vergelijk internetabonnementen

Vast internet en mobiel abonnement

Youfone biedt al sinds 2021 mobiele abonnementen aan in België. Nu is het mogelijk dit aanbod te combineren met een vast internetabonnement. Er wordt hier geen combinatievoordeel toegepast wanneer je beide abonnementen combineert, iets wat we wel bij de concurrentie terugzien.

Bij welke operator ben je het voordeligst af als je een mobiel abonnement (met minimum 10 GB mobiele data) wil combineren met een vast internetabonnement met een maximale downloadsnelheid tot 100 Mbps

Onderstaande vergelijking toont aan dat Youfone veruit de goedkoopste is. 

Vast internet aan hoogste snelheid en mobiel abonnement met veel data

Wil je een internetabonnement aan de hoogst mogelijke snelheid combineren met een gsm-abonnement met veel data (minimum 30 GB per maand)? Dan ben je voordeliger af bij VOO, mits deze beschikbaar is voor jou. Mobile Vikings en Orange zijn hier ook voordeliger dan Youfone en bieden allebei 30 GB meer mobiele data per maand aan. Telenet is de duurste maar hier krijg je wel 300 GB mobiele data aan volle snelheid ter beschikking. 

Ga zelf op zoek naar het beste internetabonnement voor jouw verbruik via onze tariefvergelijker internetabonnementen. Klaar om te switchen? Jij maakt de keuze, wij regelen je overstap voor jou.

Vergelijk internetabonnementen