Nieuws

Weinig tevredenheid over internetproviders

29 mei 2013
Weinig tevredenheid over internetproviders

29 mei 2013

De consument loopt niet hoog op met zijn internetprovider, toch blijft hij trouw. Dat is te wijten aan het gebrek aan concurrentie en de obstakels bij het veranderen van leverancier.

Onze jongste enquête (Test-Aankoop 576 van juni 2013) legt nogmaals de vinger op de wonde: slechts slechts vier op de tien surfers zijn echt tevreden over hun internetprovider.

Klantendienst en prijs-kwaliteitverhouding teleurstellend

De abonnees plaatsen vooral kanttekeningen bij de klantendienst en de prijs-kwaliteitverhouding. Waarom zweren al die internetabonnees klaarblijkelijk toch trouw aan een provider die hen slechts matig of helemaal niet tevreden stemt?

Het is heel eenvoudig: het is een zoveelste aanwijzing dat de markt verstoken blijft van concurrentie. Alternatieve spelers zijn onvoldoende in staat op te boksen tegen de mastodonten uit de sector zoals Belgacom, Telenet, VOO.

Wij herhalen dan ook ons pleidooi voor de openstelling van het kabelnetwerk en voor andere concurrentiebevorderende maatregelen.

Telecomoperatoren door ons in gebreke gesteld

Ten gevolge van de aanhoudende klachten van onze abonnees, hebben we beslist om verschillende telecomoperatoren in Test-Aankoop ontvangt nog altijd veel klachten van leden die laten weten dat bepaalde operatoren nog steeds een loopje nemen met de bepaling in de Telecomwet die voorziet dat men vanaf 1 oktober 2012 steeds kosteloos zijn contract mag verbreken.

Voornamelijk Belgacom, Proximus, VOO, Billi en Mobistar trachten blijkbaar met alle middelen de consument te overhalen om niet over te stappen van provider. Op deze manier schenden zij de wet. Test-Aankoop zal hen dan ook in gebreke stellen om onmiddellijk deze anti-concurrentiële praktijken te staken. Tegelijkertijd stelt Test-Aankoop de Minister van Telecommunicatie en de regulator (het IBPT) hiervan in kennis.


Afdrukken Versturen via e-mail