Nieuws

Telenet verhoogt tarieven met 6% vanaf 5 juni

25 april 2023
prijsstijging telenet

Telecomoperators Proximus, Orange en VOO hebben dit jaar allemaal al hun prijzen verhoogd. Enkel Telenet ontbrak nog. Daar komt nu verandering in, want vanaf 5 juni 2023 voert ook Telenet prijsverhogingen in van onder andere haar populaire ONE-bundels en internetabonnementen.

De prijzen van Telenet stijgen

Na minder dan een jaar na de vorige prijsverhoging in juni 2022, trekt Telenet de prijzen van hun abonnementen opnieuw omhoog. Telenet voelt zich net als de andere telecomoperatoren genoodzaakt om de prijzen te verhogen als gevolg van de inflatie, waardoor de loonkosten en prijzen van technologische apparatuur zijn gestegen.

De entertainmentpakketen zoals Play Sports en Streamz verhogen niet, want hiervoor is de concurrentie met andere aanbieders zoals Eleven en Netflix te groot. Verder blijven ook de BASE-abonnementen buiten schot, omdat deze ook concurrentieel moeten blijven met aanbieders zoals onder andere hey!telecom en Mobile Vikings.

Prijsverhoging met 6%

Bij de populaire ONE-bundels van Telenet is de impact van de nieuwe prijsstijging het grootste. Zo stijgt de maandelijkse abonnementskost van een ONE-bundel met 2 simkaarten en digitale televisie inbegrepen (Telenet TV iconic) met bijna € 7. De maandelijkse abonnementskost van een ONEup-bundel met 5 simkaarten en digitale televise (Telenet TV iconic) maakt de grootste sprong, met bijna € 11 per maand.

Wil je zelf bekijken welke abonnementen en bundels duurder worden vanaf 5 juni 2023? Bekijk dan hier alle details van de prijsstijging.

Ben je klant bij Telenet en is de nieuwe prijsverhoging voor jou van toepassing? Dan zal Telenet je hierover persoonlijk inlichten. Weet ook dat je altijd gratis je contract kunt opzeggen als je niet akkoord bent met deze nieuwe prijsstijging. Dit kan tot de eerste dag van de maand die volgt na de tariefverhoging. 

De goedkoopste provider voor onbeperkt internet thuis

  • Het goedkoopste internetabonnement met een onbeperkt surfvolume bij Telenet kost vanaf 5 juni 2023 € 61,14 per maand. Daarvoor krijg je met All-Internet naast een onbeperkt surfvolume ook een maximale downloadsnelheid van 300 Mbps.

  • Bij Proximus betaal je 54,99 per maand voor een Internet Maxi-abonnement met een maximale downloadsnelheid van 100 Mbps.

  • Orange biedt een goedkoper alternatief aan voor € 46 per maand met Home Internet, waarmee je onbeperkt kan surfen aan een maximale downloadsnelheid van 150 Mbps.

Mobile Vikings doet het echter nog beter qua prijs. Voor slechts € 40 per maand bieden zij met Unlimited Fast Internet een onbeperkt surfvolume aan met een maximale downloadsnelheid van 100 Mbps. Dit abonnement is dus ruim € 21 per maand goedkoper dan het meest voordelige internetabonnement bij Telenet. Voor dat bedrag heb je bij Mobile Vikings al een gsm-abonnement met onbeperkt bellen, sms’en en 20 GB mobiele data per maand.

Telecomaanbieders vergelijken

Op zoek naar de goedkoopste aanbieder voor internet? Aan de hand van onze tariefvergelijker telecom kan jij zelf ontdekken hoeveel je kan besparen door over te stappen naar een passend tarief voor jouw telecomverbruik. Jij kiest, wij regelen de overstap. 

Vergelijk tarieven telecom