Nieuws

Telenet vergeet zomeruur, klant betaalt te veel

13 april 2015
telenet vergeet zomeruur

13 april 2015

Door een fout van Telenet kregen ongeveer 10 000 klanten een te hoge factuur toegestuurd. Door het vergeten "zomeruur" werden belminuten tijdens de daluren aan het piektarief aangerekend.

Zo'n 10 000 Telenet-klanten hebben afgelopen maand te veel betaald voor hun vaste telefonie. Omwille van een technische fout bij de telecomgigant werd de verandering naar het zomeruur eind maart te laat geregistreerd, zodat belminuten in daltarief aan piektarief werden aangerekend. Telenet belooft de extra kosten terug te betalen.

Wij hopen alvast dat dit voor elke betrokken klant zo vlug en precies mogelijk wordt rechtgezet. Wij rekenen er ook op dat Telenet de gedupeerde klanten snel inlicht omtrent de compensatie.

Controleer altijd uw facturen

Er kunnen altijd fouten in een factuur sluipen. Wanneer een factuur verschillende diensten omvat, zoals bij uw telecomfactuur vaak het geval is, is de kans op vergissingen zelfs nog groter. Wij raden u daarom aan om maandelijks de details van uw telecomfactuur te overlopen.

Uit ons recente onderzoek naar telecomfacturen bleek eerder al dat heel wat facturen duidelijkheid en transparantie missen, een knelpunt waar de operatoren dringend verbetering in moeten brengen.Afdrukken Versturen via e-mail