Nieuws

Telenet verhoogt internetsnelheden zonder prijsstijging

24 september 2019

Telenet verhoogt de internetsnelheden van zijn populaire pakketten en tarieven, zonder dat daaraan een prijsstijging is gekoppeld. Een aanpassing die we voor de bestaande klanten enkel kunnen toejuichen.

Telecomprovider Telenet verhoogt de internetsnelheid van zijn populaire pakketten en tarieven zonder de prijzen te doen stijgen. Net als de introductie van de nieuwe bundel TADAAM kunnen we dit interpreteren als een reactie op de concurrentie.

Tot 1 Gbps downloadsnelheid

Belangrijkste verandering is het wegvallen van het internetabonnement Internet Fiber 100. Vanaf nu biedt Telenet nog enkel een Basic Internet abonnement en een All-Internet abonnement aan.

  • De downloadsnelheid van het Basic Internet abonnement wordt van 50 Mbps naar 100 Mbps verhoogd, de uploadsnelheid naar 10 Mbps. Het downloadvolume blijft wel beperkt tot 150 GB per maand. Voor dit abonnement betaal je maandelijks € 28,31. Telenet wordt daarmee de goedkoopste internetaanbieder voor een abonnement met een snelheid van maximum 100 Mbps. Bij Proximus Maxi betaal je hier bijvoorbeeld al € 49,99 per maand voor, al geniet je dan wel van onbeperkt downloaden. Bij de Waalse tegenhanger VOO betaal je € 43,95 per maand voor een maximale downloadsnelheid van 125 Mbps en geen downloadlimiet.
  • Het All-Internet abonnement is het vroegere Fiber 200 abonnement waarvan de maximaal haalbare downloadsnelheid verhoogd word naar 300 Mbps. De uploadsnelheid blijft 20 Mbps. De Speedboost 400 optie, waarmee je je maximale downloadsnelheid van 200 Mbps kon verhogen naar 400 Mbps, wordt omgedoopt tot de Speedboost 1 Gbps optie. Deze snelheid is wel enkel haalbaar als je over de laatste versie van de Telenet Eurodocsys 3.0 modem beschikt. Een doorsnee gebruiker zal echter al voldoende hebben aan de downloadsnelheden tot 300 Mbps.
  • De WIGO-pakketten genieten ook van de verhoging naar 300 Mbps en bij de WIGO home pakketten merken we een verhoging van de vroegere 100 Mbps downloadsnelheid naar 150 Mbps. Bij de WIGO-pakketten kan je onbeperkt surfen, bij de WIGO home pakketten beschik je over 200 GB downloadvolume.

YUGO S voor één kabelknipper

Begin dit jaar lanceerde Telenet reeds YUGO gericht op kabelknippers, zonder klassiek abonnement op digitale televisie of vaste telefonie. Naast een internet- en mobiel abonnement, heb je ermee toegang tot een applicatie waarmee je content van een twintigtal tv-zenders kan streamen en heb je twee simkaarten. Met elk 150 belminuten en onbeperkt sms’en inbegrepen en 20 GB mobiele data om te verdelen over de twee simkaarten. Dit abonnement kost echter meer dan € 100 per maand, nogal prijzig voor consumenten die enkel willen betalen voor wat ze nodig hebben.

Met het nieuwe YUGO S beschik je voor € 79 per maand over 10 GB mobiel internet, onbeperkt sms’en en 150 belminuten voor één simkaart. Daarnaast heb je onbeperkt internet thuis met een maximaal haalbare downloadsnelheid van 150 Mbps per maand.

Hiermee probeert Telenet duidelijk beter te concurreren met onder andere Proximus Epic Combo (€ 64 per maand) en Orange Love Duo. Bij die laatste variëren de prijzen naargelang de hoeveelheid mobiele data die je wenst en beschik je niet over een applicatie om digitale televisie te streamen.

Ben je zelf op zoek naar een internetabonnement of bundel aangepast aan jouw verbruik, neem dan een kijkje op onze tariefvergelijker voor telecom.

Vergelijk de tarieven