Nieuws

Telenet/Base heeft beste netwerkdekking voor mobiel internet

07 juli 2022

Telenet/Base biedt momenteel de beste netwerkdekking voor mobiel internet. Dat blijkt uit bijna 6 400 gebruikerstests die we via onze applicatie BeCover+ tijdens de eerste zes maanden van 2022 verzamelden. Proximus is de tweede beste, gevolgd door Orange. Wat opvalt is dat slechts 2% van onze tests via 5G werden gemeten.

Meet je eigen netwerkdekking met onze app BeCover+

Jij kan zelf ook bijdragen tot onze netwerktests door de applicatie BeCover+ voor Android of iOS te downloaden. Alle gegevens worden anoniem geregistreerd en gebruikt om de mobiele netwerkkwaliteit van de drie netwerkoperatoren in België in kaart te brengen. Neem dit vooral ook letterlijk want via onze interactieve kaart kan je de resultaten van onze metingen van de afgelopen 12 maanden terugvinden.

naar de interactieve kaart netwerkdekking

Het is niet alleen belangrijk om de aanbiedingen van operatoren te vergelijken op basis van hun netwerkprestaties, maar uiteraard speelt ook de prijs een belangrijke rol. Ben je op zoek naar het goedkoopste aanbod voor jouw verbruik, neem dan een kijkje op onze tariefvergelijker voor mobiele abonnementen.

Tariefvergelijker mobiele abonnementen

Telenet/Base verdient label ‘Beste van de Test’

Aan de hand van de individuele metingen van de BeCover+-gebruikers op het vlak van downloadsnelheid, uploadsnelheid, de wachttijd voor het laden van YouTube-video’s en de wachttijd voor het laden van webpagina’s berekenen we een eindscore per netwerkoperator. Telenet/Base beschikte voor de eerste zes maanden van 2022 over de hoogste gemiddelde score met 26 560 punten. Daarmee krijgt deze operator het label ‘Beste van de Test mobiel netwerk’ voor de eerste 6 maanden van 2022 toegewezen. Proximus behaalde een eindscore van 25 499 punten. Orange volgt als derde op enige afstand met 21 977 punten.

Hoe zit het met de 5G-dekking?

We stellen vast dat de scores bij alle netwerkoperatoren er gemiddeld met meer dan 10% op vooruit zijn gegaan ten opzichte van de totale eindscores van 2021. Ook al is de bijdrage van 5G met “slechts” 137 testen nog steeds beperkt, merken we toch reeds een positieve invloed op de totaalscores van de drie netwerkoperatoren.

Recent raakte ook bekend dat de 5G-veiling een vierde netwerkoperator heeft opgeleverd. Digi Mobile (een samenwerking tussen het Belgische Citymesh en het Roemeense Digi Communications) moet de komende jaren de gevestigde netwerkoperatoren in België gaan uitdagen en zorgen voor een goedkopere telecomfactuur voor de consument.