Nieuws

Deze telecomoperatoren verdienen het label 'Beste van de test 2022'

27 juni 2022

Op basis van onze tevredenheidsenquête bij zo’n 10 000 telecomklanten en een analyse van de algemene voorwaarden van de belangrijkste Belgische telecomoperatoren kunnen wij twee operatoren uitroepen tot Beste van de Test 2022: Edpnet en Telenet.

Onze enquête peilt jaarlijks naar de tevredenheid van zo’n 10 000 Belgische consumenten over hun telecomdiensten. Het gaat meer bepaald over internet, televisie, vaste en mobiele telefonie. Zo peilen we onder meer naar hun tevredenheid over:

  • de internetsnelheid die hun provider aanbiedt
  • de diversiteit van het tv-aanbod
  • de kwaliteit van de spraak- en surfdiensten van hun mobiele provider

Op basis van alle scores die de 10 000 consumenten toekennen, kunnen wij voor alle aparte diensten en bundels een eindscore berekenen. Daarnaast hebben we de algemene voorwaarden van de belangrijkste Belgische telecomoperatoren geanalyseerd. Daaruit bleek dat geen enkele operator problematische bedingen publiceert in zijn algemene voorwaarden. Op basis van onze twee onderzoeken kunnen wij voor de belangrijkste segmenten op de Belgische telecommarkt ‘Beste van de Test’ labels voor 2022 uitreiken.

Wil jij overstappen naar een ander pakket of een andere operator? Maak dan gebruik van onze tariefvergelijker telecomprijzen. Wij tonen de actuele promoties, bieden jou een hoge éénmalige cashback aan en regelen de overstap naar de nieuwe operator van jouw keuze in jou plaats.

Onze koopwijzer telecombundels

Beste van de Test Internet 2022: Edpnet

 

Edpnet verdient als enige operator 5 sterren (donkergroen) bij onze tevredenheidsenquête, met een score van 82 op 100. Daarmee behaalt de operator een duidelijk hogere score dan Orange, Telenet, Scarlet en VOO die zich in de 4 sterren-categorie bevinden en verdient hij het label ‘Beste van de Test Internet 2022’. Edpnet scoort al meerdere jaren op rij het beste in onze tevredenheidsenquête wat betreft internet en mobiele diensten. De operator biedt internet aan via het Proximus-netwerk, sinds kort ook via het fibernetwerk. Ontdek hier waarom Edpnet zoveel beter scoort dan de grotere operatoren in België.

Edpnet klanten meest tevreden over hun internetverbinding

Beste van de Test 3Play en 4Play 2022: Telenet

Voor de bundels hebben we geen enkele operator die 5 sterren behaalt. Om een label te kunnen toewijzen, passen we bijkomende kwaliteitsindicatoren van telecomregulator BIPT toe.

 

Telenet heeft voor 3Play – bundel van vast internet, vaste telefonie en digitale televisie – de hoogste tevredenheidsscore van 72 op 100. Uit de analyse van de kwaliteitsindicatoren van het BIPT blijkt dat zowel Orange als Scarlet minder dan gemiddeld scoren waardoor zij niet in aanmerking komen voor het label. Bovendien is het scoreverschil van onze eigen tevredenheidsenquête tussen Telenet en VOO significant verschillend, waardoor we het label ‘Beste van de test 3Play 2022’ kunnen toewijzen aan Telenet.

 

Ook voor 4Play – bundel van vast internet, vaste en mobiele telefonie en digitale televisie – heeft Telenet de hoogste tevredenheidsscore van 71 op 100. Uit de analyse van de kwaliteitsindicatoren van het BIPT blijkt dat zowel Orange als Scarlet minder dan gemiddeld scoren waardoor zij niet in aanmerking komen voor het label. Bovendien is het scoreverschil van onze eigen tevredenheidsenquête tussen Telenet en VOO significant verschillend, waardoor we het label ‘Beste van de Test 4Play 2022’ kunnen toewijzen aan Telenet.