Nieuws

Orange lanceert Love Duo

18 juli 2019

Een bundel met enkel vast internet en mobiele telefonie, dus zonder tv-abonnement, dat is het nieuwe Love Duo van Orange. Helemaal in lijn met de nieuwe manier van tv-kijken, maar geeft dit ook de concurrentie een boost? 

Orange Love Duo

Onbeperkt mobiel en vast internet

Bij Love Duo van Orange kun je terecht voor een bundels vast internet en mobiele telefonie, die variëren van € 42 tot € 64 per maand. Voor dat laatste bedrag heb je naast onbeperkt internet, ook een mobiel abonnement met onbeperkt surfen, bellen en sms’en. Vanaf een verbruikt mobiel internetvolume zal je snelheid wel worden beperkt tot 512 Kbps.

Love Duo Kolibrie   Love Duo Dolfijn Love Duo Koala  Love Duo Arend
Mobiele telefonie

200 MB mobiel internet,
90 belminuten en
onbeperkt sms’en

3 GB mobiel internet
150 belminuten en
onbeperkt sms’en

8 GB mobiel internet
Onbeperkt bellen
en sms’en
Onbeperkt surfen,
bellen en sms’en
Internet  Onbeperkt internet
met maximum 100 Mbps
 Onbeperkt internet
met maximum 100 Mbps
 Onbeperkt internet
met maximum 100 Mbps
Onbeperkt internet
met maximum 100 Mbps
   € 42 per maand  € 49 per maand  € 54 per maand  € 64 per maand

De concurrenten van Orange hebben op dit moment nog geen vergelijkbare bundels, die dus vast internet en mobiele telefonie combineren, maar hoogstwaarschijnlijk zal dit niet lang meer duren. Als we de vergelijking maken met een combinatie van de huidige aparte diensten dan komen we tot de volgende resultaten voor deze profielen.

Naar de tariefvergelijking per profiel

Orange speelt in op trend van “cord-cutters”

Waarom zo’n duobundel op de markt brengen? Wel, steeds meer consumenten stappen af van traditioneel gebruik van digitale televisie en vaste telefonie. Ze snijden die snoeren als het ware door en worden “cord-cutters” genoemd, consumenten die niet langer lineair televisie kijken via een klassieke decoder, maar nog enkel online streamen vanop platformen als Netflix, YouTube, VRT NU of Auvio. 

Ook het aantal consumenten dat nog een vaste telefonielijn gebruikt, gaat steeds verder achteruit, ten voordele van exclusief smartphonegebruik. 

De bundel Love Duo speelt de cord-cutters dus helemaal in hun kaarten. Orange biedt zo onder meer een Chromecast aan voor € 20 (tijdelijke promotie tot eind januari 2020 of zolang de voorraad strekt). Met zo’n toestelletje kun je streamingdiensten als Netflix via je smartphone, tablet of pc op je televisie laten afspelen. 

Komt er eindelijk meer concurrentie?

Begin juli lanceerde telecomregulator BIPT een finale consulatie voor de wijziging van de groothandelstarieven die alternatieve operatoren aan kabeloperatoren Telenet en VOO moeten betalen om gebruik te kunnen maken van hun netwerk. Deze nieuwe groothandelstarieven zouden eind dit jaar of begin volgend jaar in voege moeten treden en zouden de prijzen van de bestaande bundels moeten drukken, waardoor alternatieve operatoren beter zullen kunnen concurreren met de grote kabelproviders. Orange heeft dus  niet gewacht tot die aantrekkelijke voorwaarden in werking treden. Ze willen nu al het momentum (neerwaartse trend van klassiek tv-kijken) aangrijpen om klanten voor zich te winnen.

Uiteraard blijven vooralsnog de andere soorten bundels in België het populairst. Zo bedroeg het aantal 3play- en 4play-bundels in 2018 ruim 80 % in ons land. Heb je nog geen behoefte om afscheid te nemen van klassiek tv-kijken, kijk dan in onze Koopwijzer telecomtarieven en ga op zoek naar het meest voordelige tarief of de beste bundel voor jouw verbruik.

 Naar onze Koopwijzer telecomtarieven