Nieuws

Orange lanceert een "internet only"-aanbod, zonder vaste of mobiele telefonie en met tv als optie

26 oktober 2020

Orange lanceert een nieuw Home-aanbod, waaronder een “internet only”-pakket (Home Internet) voor € 40 per maand. Daarnaast is er het Home Internet & Tv-pakket dat voor het eerst voor iedereen beschikbaar wordt, zelfs zonder een mobiel abonnement. Hoewel de nieuwe pakketten meer keuze bieden, zijn ze niet de goedkoopste of snelste.

Telecomoperator Orange biedt sinds 2017 “vaste” abonnementen (internet en vaste telefonie, tv) aan via het netwerk van de gevestigde kabeloperatoren. Daarmee is het een van de zeldzame alternatieven voor Proximus, Telenet en Voo.

Eindelijk een betaalbaar "internet only"-aanbod?

Een exclusief internetaanbod tegen een betaalbare prijs is al langer welkom in ons land. De consument is immers steeds meer geïnteresseerd in de combinatie van vast internet en een streaming-aanbod (Netflix, Disney+, enz.). Het lineaire aanbod van de klassieke tv-abonnementen is dus almaar minder in trek.

Met een tarief van € 40 per maand is de competitieve gok van Orange slechts gedeeltelijk geslaagd. De operator concurreert met Voo (€ 49,95/maand), Proximus (€ 49,99/maand) en Telenet (€ 54,56/maand onbeperkt), maar Scarlet blijft met € 32 per maand het goedkoopste aanbod in termen van onbeperkt internetvolume. Scarlet-klanten hebben wel een snelheidslimiet van 50 Mpbs, maar dat is nog voldoende voor niet-intensief internetgebruik.

 

  Orange Home Internet Voo Solo Relax Scarlet Internet Loco Telenet All-Internet Proximus Internet Maxi Voo Zuny
Prijs / maand (€) 40 49,95 32 54,56 49,99 39
Snelheid download (Mbps) 100 125 50 150 100 100
Snelheid upload (Mbps) 5 6,5 4 15 20 10
Volume data Onbeperkt
(lagere snelheid vanaf 750 GB)
On­beperkt Onbeperkt
(lagere snelheid vanaf 500 GB)
Onbeperkt
(lagere snelheid vanaf 750 GB)
Onbeperkt
(lagere snelheid vanaf 3 TB)
On­beperkt

Gezinnen die vooral een goedkoop aanbod willen, kunnen kijken naar Telenet (Basic Internet voor € 28,60 voor 100 Mbps en 150 GB data), Voo (Internet Solo light voor € 27,95 voor 75 Mbps en 100 GB) of Proximus (Internet Start voor € 27,50 voor 50 Mbps en 100 GB). Het goedkoopste aanbod vind je bij Scarlet, met een snelheid van 30 Mbps en 50 GB data voor € 23/maand.

Een internet- en tv-aanbod voor iedereen

Sinds 2017 biedt Orange pakketten aan die internet, tv en mobiele telefonie combineren. Om zijn mobiel georiënteerd klantenbestand te behouden, had je tot nu toe wel een gsm-abonnement nodig om toegang te krijgen tot de vaste diensten.

Maar nu volgt Orange de trend waarbij all-in-bundels “uit elkaar gehaald” worden. Voortaan kun je dus een "Home Internet & Tv"-pakket nemen voor € 55 per maand, zonder verplichte mobiele telefonie.

Op dit vlak wordt Orange een geduchte concurrent voor de andere operatoren. Bij Proximus moet je minstens € 59,99 per maand betalen voor een gelijkaardig aanbod (Proximus Flex). Bij Telenet zou je tot € 70 per maand betalen voor All Internet + Telenet TV (er is ook een aanbod van € 56,47, beperkt tot 150 GB/maand). En bij Voo zou je € 57,95 betalen voor het Duo Relax-pakket, dat een iets hogere internetsnelheid biedt.

Over het algemeen ben je het voordeligst af als je kiest voor Scarlet Trio, dat € 40 per maand kost. Dit pakket biedt echter niet dezelfde internetsnelheid als de concurrentie (50 Mbps download en 4 Mbps upload). Je hebt ook een beperkter aantal televisiezenders (ongeveer 30).

Bespaar geld

Door te vergelijken en de juiste keuze te maken in functie van je behoeften, kun je elke maand een flinke duit besparen. Onze koopwijzer telecom kan je hierbij helpen. Zeer binnenkort wordt ook het nieuwe Orange Home-aanbod hieraan toegevoegd.

Vergelijk tarieven