Nieuws

Een prijsverhoging bij Telenet voor Valentijn

10 februari 2016
Een prijsverhoging bij Telenet voor Valentijn

10 februari 2016

Vanaf dit weekend, uitgerekend Valentijnsdag 14 februari, treedt de nieuwe prijsverhoging van Telenet in voege. Wij betreuren deze zoveelste prijsstijging van deze Telecomgigant en herhalen de noodzaak voor meer concurrentie!

Benieuwd hoeveel u zou kunnen besparen op uw telecompack?

De prijzen voor bestaande en nieuwe klanten van Telenet voor verschillende pakketten zullen opmerkelijk stijgen, en dit vanaf 14 februari 2016.

De nieuwe prijzen

De packs Whop en Whoppa worden elk € 1,99/maand duurder. Ze komen nu respectievelijk uit op een maandelijkse abonnementsprijs van € 67,48 en € 77,93. Ook de single internet-abonnementen worden bijna 2% duurder per maand. 

Daarnaast wordt een standaardtelefoonabonnement € 0,40/maand duurder. Het beltarief tijdens piekuren binnen FreePhone Europe gaat de hoogte in met € 0,08/minuut. 

Bij een tariefverhoging heeft de klant het recht zijn contract zonder kosten op te zeggen. Dit geldt zowel voor contracten van bepaalde als van onbepaalde duur. De opzegging door de klant moet gebeuren uiterlijk op de laatste dag van de maand die volgt op de ontvangst van de eerste factuur na de inwerkingtreding van de prijsverhoging. In het geval van de Telenet-klanten hier, hebben zij dus tijd tot eind maart om hun opzegging kenbaar te maken bij hun operator.

België is duur

In ons land betaalt de consument gemiddeld dubbel zoveel als een Fransman en meer dan 50 % boven op het bedrag dat Duitsers en Portugezen neerleggen voor een 3play-pack. Voor een pack mét mobiele telefonie betaalt de Belg meer dan in de zeven andere Europese landen die wij vergeleken. Nu wordt het dus nog duurder! 

Meer concurrentie nodig!

Het is iets wat we al lang zeggen – recent nog naar aanleiding van de prijsverhoging van Proximus – en we blijven dus onze boodschap herhalen: er is dringend intrede nodig van alternatieve aanbieders op onze telecommarkt. Dan pas kan er echte concurrentie spelen, en kunnen de oneindige prijsverhogingen  van duopolisten Telenet en Proximus gecounterd worden.


Afdrukken Versturen via e-mail