Nieuws

Jim Mobile blaast prepaid nieuw leven in

05 februari 2018

Net wanneer steeds meer gebruikers voor een gsm-abonnement kiezen, komt de virtuele mobiele provider Jim Mobile met scherpe prepaidtarieven op de proppen. Zijn deze ook effectief interessant voor jou? Wij pluisden het voor jou uit.

Voordelige formule?

Met de teloorgang van Aldi Talk medio 2017 verloor het prepaidsegment in België nog meer terrein op de abonnementen. Jim Mobile, de virtuele mobiele operator van Medialaan, probeert de herlaadbeurt een nieuw elan te geven door de scherpste prepaidtarieven te lanceren.

Prepaid of abonnement volgens verbruik

Je belt al voor € 0,08 per minuut en een sms of 1 MB mobiele data kost je amper € 0,01. Als we dat vergelijken met de bestaande prepaidkaarten, blijkt Jim Mobile hen behoorlijk onder druk te zetten. Een belminuut kost bij Proximus Pay&GO en Base B-prepaid € 0,30 en 1 MB kost er al € 0,50. Orange Tempo Easy is met € 0,10 per belminuut, sms en MB goedkoper, maar Jim Mobile heeft de allergoedkoopste prepaidformule. 

Toch is er nog een goedkoper tarief, toch zeker als je veel belt. Met het abonnement volgens gebruik van Dommel Mobile Freedom betaal je maar € 0,05 per belminuut, het laagste op de Belgische markt. Sms'en en MB's kosten wel € 0,02. Je betaalt geen vast bedrag per maand, maar enkel je werkelijke verbruik van die maand.

OPERATOR + tarief

€ per belminuut

€ per sms

€ per MB

PROXIMUS Pay&GO

0,3

0,12*

0,5

ORANGE Tempo Easy

€ 0,10

€ 0,10

€ 0,10

BASE B-prepaid

€ 0,30

€ 0,12*

€ 0,50

JIM MOBILE Herladen

€ 0,08

€ 0,01

€ 0,01

DOMMEL MOBILE Freedom

€ 0,05

€ 0,02

€ 0,02

*Vanaf een herlaadbeurt van € 15 (bij Proximus) en € 20 (bij Base) beschik je wel al over een bonus van onbeperkt sms’en

Benieuwd welke formule voor jou de voordeligste is?

Gebruik je weinig je mobiele telefoon? Bekijk dan de tabellen op de volgende pagina's afhankelijk van je profiel:

Of maak de berekening voor jouw persoonlijke situatie met onze Koopwijzer gsm-tarieven.

Naar de koopwijzer