Nieuws

Hey!telecom verdubbelt data zonder meerkost

30 augustus 2023
hey'telecom dubbele mobiele data prijs

Enkele weken geleden lanceerde de nieuwe operator UNDO een interessant mobiel aanbod met een milieubewust karakter en zeer scherpe tarieven. Het antwoord van de concurrentie liet niet lang op zich wachten: hey!telecom verdubbelt de mobiele data in zijn abonnementen, zonder prijsverhoging voor de klant.

Zoals door ons voorspeld doet het aantrekkelijke aanbod van de nieuwe virtuele, mobiele operator UNDO de telecommarkt bewegen. Luttele weken na de lancering reageert hey!telecom met een verdubbeling van de mobiele data van zijn abonnementen, zonder dat de klant daarvoor meer zal moeten betalen. Hét bewijs dat meer concurrentie op de markt niet alleen welkom, maar ook noodzakelijk is om de prijzen naar beneden te krijgen.

Dubbel zoveel data, zelfde prijzen

Wat verandert er? De tarieven bij hey!telecom blijven hetzelfde, maar de inhoud van de drie abonnementen worden gewijzigd. Klanten krijgen dus meer waar voor hun geld, al blijft het aanbod van UNDO op het eerste gezicht voordeliger.

Zo betaal je bij hey!telecom voortaan € 15 per maand voor de formule met 20 GB, terwijl dat bij UNDO maar € 10 is. Nog steeds goedkoper, tenzij je jonger bent dan 26 jaar. In dat geval krijg je bij hey!telecom een maandelijkse korting van € 2 tot € 5, afhankelijk van je abonnement.

Ben je jonger dan 26 jaar, dan betaal je voor Let’s Go 20 GB van hey!telecom dus maar € 10 per maand, want overeenkomt met Undo S. Bij die laatste krijg je wel "maar" 500 belminuten en 100 sms’en terwijl bij hey!telecom je onbeperkt kunt bellen en sms’en, al is het de vraag hoe belangrijk dat nog is voor de jongere generatie.

Nieuwe verdubbeling na 12 maanden

Toch komt hey!telecom niet kansloos uit de vergelijking. Ze beloven immers om je surfvolume elke drie maanden met nog eens 25 % te verhogen. Na één jaar is je pakketje mobiele data dus verdubbeld. 

Zo heb je na 12 maanden met het Let’s Go 80 GB-abonnement 160 GB verzameld, voor € 25 per maand. Bij Undo XL mag je dan wel tot 200 GB gaan, maar deze formule kost € 5 meer per maand.

Besef wel dat je zulke hoeveelheden zelden zult opgebruiken. Met 200 GB per maand kun je bijna drie dagen Netflix streamen in HD-kwaliteit, of zo’n 17 uur per dag YouTube kijken. Aan 50 GB per maand heb je eigenlijk al genoeg om "onbeperkt" te surfen, wetende dat we thuis of op kantoor meestal het wifi-netwerk gebruiken.

Waar surf je nu het goedkoopst onbeperkt?

Heb je minstens 50 GB mobiel surfvolume nodig, dan is het "vernieuwde" hey!telecom-abonnement Let’s Go 80 GB de meest voordelige keuze, zeker als je jonger bent dan 26 jaar. In dat geval betaal je immers maar € 20 in plaats van € 25, en bespaar je toch al € 9 ten opzichte van Mobile Vikings en zelfs € 20 ten opzichte van Base.

Als je je dan ook nog eens bedenkt dat je surfvolume tijdens het eerste jaar verdubbelt, is hey!telecom erg interessant voor je portemonnee.

Wij zijn alvast benieuwd hoe de andere gsm-operatoren de komende weken zullen reageren op het nieuwe aanbod van hey!telecom en UNDO. Ben je op zoek naar een gsm-abonnement of telecombundel? Maak dan gebruik van onze tariefvergelijker, kies de formule die het best bij jou past en wij regelen je overstap voor jou.

Ontdek hier hoeveel jij kunt besparen