Nieuws

Een nieuw jaar, een nieuwe prijsverhoging bij Proximus

23 december 2015
Een nieuw jaar, een nieuwe prijsverhoging bij Proximus

23 december 2015

Net als de goede voornemens op Nieuwjaar wordt het stilaan een jaarlijkse traditie: Proximus voert vanaf 1 januari 2016 een zoveelste prijsverhoging in op een aantal bestaande pakketten, een rechtstreeks gevolg van het gebrek aan concurrentie.

Benieuwd hoeveel u zou kunnen besparen op uw triple play-pakket?

Proximus voert vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar een prijsverhoging in, met name voor de goedkopere pakketten en een aantal van de oudere tariefplannen. Voor een gemiddeld belprofiel stijgt de maandelijkse prijs voor triple play nu tot € 64,30, ruim € 20 per maand duurder dan de goedkoopste aanbieding op de markt, namelijk Scarlet Trio. 

Goedkopere pakketten betalen meer

Concreet worden Start en Comfort € 1 duurder. Ook de abonnementsprijs van een dual play-pakket (vaste telefonie + tv) gaat met € 1 per maand de hoogte in. Een heleboel oudere klanten, die hun abonnement aangingen voor 15 april 2012, zien hun pakket tot € 2 duurder worden. Tot slot zijn er ook heel wat oude gsm-formules waarvan zowel de abonnementsprijzen als de tarieven om te bellen en sms’en met 5 % worden opgetrokken.

Uiteraard willen telecomoperatoren doen uitschijnen dat zulke prijsverhogingen er niet zomaar komen, maar noodzakelijk zijn voor een betere dienstverlening. Zo probeert Proximus de aangekondigde prijsverhoging te rechtvaardigen met hogere downloadsnelheden. Vanaf 1 januari zullen abonnees van de Comfort- en Maxi-pakketten aan snelheden tot 100 Mbps kunnen downloaden. Ook de uploadsnelheden worden verbeterd.

De vraag blijft echter hoeveel Proximus-klanten werkelijk van deze theoretische snelheden zullen kunnen genieten. Bovendien worden de prijzen van de Maxi-pakketten geeneens verhoogd! Kortom, de kleintjes betalen meer voor de beloofde kwaliteitsverbetering van de groten.

Onze nieuwjaarwens: méér concurrentie

Voor 2016 wensen wij niets liever dan de intrede van alternatieve aanbieders op de Belgische telecommarkt. Enkel échte concurrentie kan de oneindige prijsverhogingen van marktleiders Proximus en Telenet tegengaan. Anders zal het niet bij deze zoveelste prijsverhoging blijven en zullen ook de andere bestaande operatoren hun prijzen blijven omhoogtrekken.


Afdrukken Versturen via e-mail