Nieuws

Nieuwe Black Friday smartphone? Nu nog het juiste abonnement

02 december 2022

Heb je vorige week met Black Friday een nieuwe, krachtigere smartphone gekocht? Dan wil je waarschijnlijk ook een passend abonnement met meer mobiele data. Wij zetten de beste deals voor jou op een rijtje.

Welk abonnement bij je nieuwe smartphone?

Stel, je hebt de laatste nieuwe Apple iPhone of Samsung Galaxy met een flinke Black Friday korting aangekocht, maar je hebt nog een ouder gsm-abonnement met slechts een handvol gigabytes aan mobiele data. Met je nieuwe smartphone of iPhone wil je mogelijk meer apps gebruiken waardoor je dataverbruik ook zal stijgen.

Om te voorkomen dat je de komende maanden extra moet betalen voor data die buiten het aanbod van je bundel of abonnement vallen, schakel je dan beter over op een iets duurder abonnement met meer mobiele data. Uiteindelijk komt dat goedkoper uit. Ben je niet zeker hoeveel data je verbruikt, lees dan ons dossier over dataverbruik en doe de test.

Kortingen bij grote operatoren

De grote operatoren bieden heel wat promoties aan voor de korte termijn, maar dat betekent niet per se dat die op langere termijn de beste keuze zijn. Je kan een telecomcontract in theorie na 6 maanden kosteloos opzeggen, maar in de praktijk kan dit doorgaans zelfs al na 1 maand. Stel dat je promotie na 1 jaar is afgelopen, kan je dus probleemloos overstappen naar de meeste interessante promotie van dat moment bij een andere operator.

Zowel Base als Orange bieden op dit moment een levenslange korting van € 10 per maand aan, maar bij Orange blijft de totale kostprijs na 1 contractjaar wel de duurste uit onze vergelijking. Proximus biedt dan wel de grootste korting op de abonnementsprijs aan, het kostenplaatje vanaf de 13de contractmaand blijkt het duurste te zijn. Mobile Vikings hanteert geen promotie omdat ze al een scherpe prijs per maand aanbieden voor een abonnement met 50 GB aan mobiele data.

Toch steekt hey!telecom met zijn abonnement van 40 GB er duidelijk bovenuit, omdat je daar na het eerste contractjaar “slechts” € 240 hebt uitgegeven, Base en Mobile Vikings zijn ruim € 100 duurder op jaarbasis. Bovendien wordt na 1 contractjaar je datavolume verdubbeld tot 80 GB, veruit het meeste van alle bovenstaande abonnementen.

Vergelijk alle tarieven

Ben jij op zoek naar een abonnement met minder of nog meer data? Maak dan gebruik van onze tariefvergelijker gsm-abonnement en vindt het abonnement dat perfect aansluit bij jouw mobiele behoeften.

Naar onze tariefvergelijker gsm-abonnement