Nieuws

Becover+ 2020: Proximus beste netwerkdekking voor mobiel internet

22 januari 2021

Uit de bijna 10 000 tests die we via onze applicatie Becover+ in 2020 verzamelden, bleek Proximus over het hele jaar gemeten over de beste netwerkdekking voor mobiel internet te beschikken. 

BeCover+: meet je eigen netwerkdekking

Jij kan zelf ook bijdragen tot onze netwerktests door de applicatie BeCover+ voor Android of iOS te downloaden. Alle gegevens worden anoniem geregistreerd en gebruikt om deze mobiele netwerkkwaliteit van de 3 netwerkoperatoren in België in kaart te brengen. Neem dit vooral ook letterlijk want via onze interactieve kaart kan je de resultaten van onze metingen van de afgelopen 12 maanden terugvinden.

Onze interactieve kaart mobiele netwerkdekking

Het is niet alleen belangrijk om de aanbiedingen van operatoren te vergelijken op basis van hun netwerkprestaties, maar uiteraard speelt ook de prijs een belangrijke rol. Ben je op zoek naar het meest voordelige aanbod voor jouw verbruik, neem dan een kijkje op onze tariefvergelijker voor mobiele abonnementen.

Koopwijzer gsm-tarieven

Proximus ‘Beste van de test’

Aan de hand van de individuele metingen voor downloadsnelheid, uploadsnelheid, de wachttijd voor het laden van YouTube-video’s en de wachttijd voor het laden van webpagina’s berekenen we een eindscore per netwerkoperator. Proximus beschikte voor het hele jaar 2020 niet enkel over de hoogste totaalscore, maar bleek ook 7 van de 12 maanden het netwerk met de hoogste score voor mobiel internet. Voornamelijk tijdens de laatste maanden van 2020 behaalden Orange en/of Telenet-Base een hogere score.

Proximus behaalde met een eindscore van 20 174 punten en krijg daarmee het label ‘Beste van de test Mobiel netwerk 2020, gebaseerd op de resultaten van de app BeCover+’. Telenet-Base behaalde een eindscore van 17755 punten, Orange vervolledigde het podium met een eindscore van 16 766 punten.

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren