Dossier

Hoe kies je een internetprovider?

17 juni 2020
Internetproviders

Wie een internetformule kiest die aangepast is aan zijn gebruikersprofiel, kan veel geld besparen. Het is tevens belangrijk te weten dat de kwaliteit van de dienstverlening niet bij elke provider even goed is. Wij helpen je bij jouw keuze.

Wifi

Proximus, Telenet en Voo bieden hun klanten ook gratis toegang tot het internet buitenshuis. Als je internetklant bent bij een van deze operatoren, dan kan je surfen via de zogenaamde hotspots en homespots en dus ook als je niet thuis bent, gebruikmaken van mobiel internet op je laptop, tablet of smartphone.

De hotspots zijn publieke toegangspunten tot internet waarmee je kunt verbinden met een netwerk via wifi (stations, luchthavens), terwijl de homespots je toegang geven tot internet via het wifinetwerk van een privépersoon. Het datavolume dat je dan verbruikt, wordt van je maandelijks verbruik afgehouden.

  • Als internetklant bij Proximus, krijg je gratis toegang tot meer dan 700 000 Wi-Fi hotspots in België.
  • Als internetklant bij Telenet, krijg je gratis toegang tot meer dan 1 000 000 Wi-Free homespots in heel Vlaanderen en Brussel, bovenop de meer dan 1 500 publieke Telenet-hotspots. Je kan bovendien gebruikmaken van meer dan 250 000 Voo-homespots in Wallonië en Brussel.
  • Als internetklant bij Voo, krijg je gratis toegang tot meer dan 250 000 Wi-Free homespots in Wallonië en Brussel. Je kan bovendien gebruikmaken van meer dan 1 000 000 Telenet-homespots in Vlaanderen en Brussel.