Dossier

Internetproviders

30 maart 2015
Internetproviders

30 maart 2015

Wie een internetformule kiest die aangepast is aan zijn gebruikersprofiel, kan veel geld besparen. Het is tevens belangrijk te weten dat de kwaliteit van de dienstverlening niet bij elke provider even goed is. Wij helpen u bij uw keuze.

Wifi

Belgacom, Telenet en Voo bieden hun klanten ook gratis toegang tot het internet buitenshuis. Als je internetklant bent bij 1 van deze 3 operatoren, dan kan je surfen via de zogenaamde ‘Hotspots’ en 'Homespots' ook als je niet thuis bent gebruik maken van mobiel internet op je laptop, tablet of smartphone. De 'Hotspots' zijn publieke toegangspunten tot internet waarmee u zich kunt verbinden met een internetnetwerk via Wifi (stations, luchthavens), terwijl de 'Homespots' u toegant geven tot internet via het Wifi-netwerk van een privépersoon. Het datavolume dat je dan verbruikt, wordt van je maandelijks verbruik afgehouden.

  • Als u Belgacom Internet Overal-klant bent, krijgt u gratis toegang tot meer dan 700.000 Wi-Fi Hotspots in België. 
  • Als u Telenet Internet klant bent, krijgt u gratis toegang tot meer dan 1.000.000 Wi-Free homespots in heel Vlaanderen en Brussel, bovenop de meer dan 1.500 publieke Telenet-hotspots. Je kan bovendien gebruik maken van meer dan 250.000 Voo homespots in Wallonië en Brussel.
  • Als u Voo Internet klant bent, krijgt u gratis toegang tot meer dan 250.000 Wi-Free homespots in Wallonië en Brussel. Je kan bovendien gebruik maken van meer dan 1.000.000 Telenet homespots in Vlaanderen en Brussel.