Dossier

Internetproviders

30 maart 2015
Internetproviders

30 maart 2015

Wie een internetformule kiest die aangepast is aan zijn gebruikersprofiel, kan veel geld besparen. Het is tevens belangrijk te weten dat de kwaliteit van de dienstverlening niet bij elke provider even goed is. Wij helpen u bij uw keuze.

Surfen via de kabel

Sinds de hergroeping van de Belgische teledistributie-intercommunales bieden drie kabeloperatoren hun diensten aan in België: Telenet in Vlaanderen, Voo in Wallonië en Numericable in een tiental Brusselse gemeenten en in Henegouwen (Telenet en Voo verdelen onderling de overige Brusselse gemeenten).

Qua technologie verschilt de kabelverbinding volledig van de adsl-verbinding. De verbinding komt immers niet meer tot stand via een koperen telefoonlijn, maar via een coaxiale kabel. Om via de kabel op het internet te geraken moet men een kabelmodem installeren en moet de computer uitgerust zijn met een ethernetkaart. Dankzij de modem kan de kabel tegelijkertijd tv- en radiosignalen, internet en telefonie bij u aan huis leveren. Kabelproviders bieden doorgaans verscheidene formules aan, elk met eigen upload- en downloadvolumes en -snelheden.