Nieuws

Koop geen overprijsde printer dankzij onze koopwijzer

02 juni 2020

Als gevolg van het toegenomen telewerk tijdens de lockdown is de vraag naar printers sterk gestegen. En dat laat zich ook voelen in de prijzen. Bepaalde modellen zijn gemiddeld tot zelfs 50 euro duurder geworden. Vergelijken voor je koopt, is dus de boodschap. Onze koopwijzer kan je hierbij helpen.

Niet iedereen heeft vandaag nog een printer in huis. Door het sterk toegenomen telewerk zijn meer consumenten de laatste maanden dan ook online op zoek gegaan naar een printer. Volgens cijfers van GFK steeg de verkoop tussen 16 en 22 maart bijvoorbeeld met 129 %.

Die toegenomen vraag heeft ook een invloed op de prijzen. Na analyse van een aantal modellen uit onze koopwijzer zien we een aantal tendensen. Zo is de gemiddelde prijs bij heel wat printers de hoogte in gegaan, zeker gedurende april en mei. Vergelijken voor je koopt, is dus sterk aan te raden.

Gemiddelde prijs schiet de hoogte in

Bij verschillende modellen zien we de gemiddelde prijs sinds het begin van de lockdown stijgen. We bekijken dit in detail voor drie modellen:

CANON PIXMA TS3350

De CANON PIXMA TS3350 is de meest verkochte multifunctionele inkjetprinter bij de recente modellen volgens GFK en onze Voordelige Keuze. Op de markt sinds de herfst van 2019.

Waar de gemiddelde prijs tot begin maart gezakt was richting 45 euro, zien we hem vanaf maart een stuk de hoogte in gaan. In mei kent die zelfs een piek tot boven de 75 euro. De laatste weken is er weer een lichte tendens naar beneden. Vandaag vind je hem gemiddeld voor 60 euro, wat wel nog steeds een stuk hoger is dan voordien.

 

HP DESKJET 2630

De HP DESKJET 2630 is een populair goedkoop model (volgens GFK een van de meest verkochte printerseries).

We zien een immens verschil in gemiddelde prijs in april en mei 2020. In maart lag die rond de 50 euro, wat grotendeels stabiel was ten opzichte van de maanden ervoor. Vanaf begin april piekte deze prijs tot rond de 90 euro, en in midden mei zelfs even tot boven de 100 euro.


BROTHER MFC-J5330DW

Ook bij de BROTHER MFC-J5330DW, een veel verkochte multifunctionele inkjetprinter volgens GFK, zien wij de gemiddelde prijs toenemen in de afgelopen maanden. In begin van de lockdown lag deze nog onder de 150 euro, maar sindsdien steeg die boven de 150 euro tot zelfs even boven de 200 euro na de eerste week van mei.

Grote variatie in prijsaanbod

Wat ons verder opvalt aan de printermarkt is dat er een hele grote variatie is in het aanbod op prijsgebied. Dit was al het geval voor corona, maar het blijft een opvallende tendens.

Bij onze analyses van de prijzen bij webshops zien we heel vaak een groot verschil tussen de prijs waaraan je een printer minimaal kunt verkrijgen.

EPSON WORKFORCE PRO WF-4730DTWF

Bij deze printer, de EPSON WORKFORCE PRO WF-4730DTWF zie je dat je meer dan drie keer zoveel betaalt bij de ene webshop (art&craft) als bij een andere (123inkt.be).

Vind de beste printer aan de beste prijs

Op basis van onze bevindingen raden we sterk aan om bij aanschaf van printers eerst onderling prijzen te vergelijken, want op jouw vertrouwde webshop een printer aankopen kan je soms een pak meer geld kosten. Via onze koopwijzer printers ontdek je steeds de beste prijzen en producten.

75 Topkwaliteit
Beste van
de Test
vanaf  548,97
64 Goede
kwaliteit
Beste
Koop
vanaf  49,95