Nieuws

Hoe herstel je een kapotte printer?

27 december 2022
Laura herstelt printkoppen printer

Je printer doet raar. Er staan lijnen op je afgedrukte papier en de kleuren zijn vaag. Dat komt mogelijk door verstopte printkoppen. Onze collega Laura toont jou in een filmpje hoe je deze kunt spoelen en zo het probleem met je printer oplost.

Hoe reinig je de printkoppen van je printer?

Afbeeldingen afdrukken gaat niet zonder strepen, zelfs niet nadat je het reinigingsprogramma van de printer hebt uitgeprobeerd? Geen zorgen, onze collega toont je hoe je de - vermoedelijk vuile - printkoppen van je printer spoelt zodat je weer een duidelijke, egale afdruk krijgt.

Wat heb je nodig om je printkoppen te spoelen?

  • Keukenpapier
  • Handschoenen
  • Nieuwe inktpatronen
  • Spoelmiddel

De printkop van je printer reinigen in 4 stappen

Stap 1: open je printer
Open je printer en wacht tot de inktpatronen in het midden staan. Trek de stroomkabel uit je printer en verwijder de oude patronen.

Stap 2: spoel de printkoppen
Neem een stukje keukenpapier en leg het op de plaats waar de printkoppen zitten. Schuif deze eerst aan de kant en laat ze vervolgens over het keukenpapier glijden.

Het reinigingssetje bestaat uit een spuit met een rubberen slang, een potje met het reinigingsmiddel en een aantal stukjes die op de printkoppen passen. Haal met de spuit een aantal milliliter vloeistof uit het spoelmiddel en plaats het kleine onderdeel op het slangetje. Deze onderdelen passen perfect: de kleine voor de gekleurde printkoppen en het grotere stukje dient voor de zwarte printkop. Kuis de printkoppen vervolgens af.

Stap 3: plaats de nieuwe inktcartridges

Stap 4: test de printkwaliteit
Steek de stroomkabel weer in je printer en laat het reinigingsprogramma een aantal keer lopen (bijvoorbeeld vier keer) zodat de printkoppen opnieuw veel inkt bevatten.

Zelf je toestel (leren of laten) herstellen

Heb je een ander probleem met je printer of wil je weten waar je reserveonderdelen kunt aankopen? Neem dan een kijkje op onze Repairguide.  

Herstel zelf je printer