Nieuws

Mag je powerbank mee op het vliegtuig?

20 juli 2022
Man op het strand met smartphone die laadt via powerbank

Een powerbank is in feite een lithium ion batterij. Mag je die zomaar meenemen op een vliegtuig of dreigt je powerbank in beslag genomen te worden op de luchthaven? Dat zou natuurlijk een domper op je vakantie zijn nog voor die echt begonnen is. De meeste - maar niet alle - powerbanks mag je gelukkig wel meenemen als handbagage.

Lithium ion batterijen, waaronder de meeste powerbanks, kun je in je handbagage meenemen op het vliegtuig, maar mogen niet mee in het ruim van het vliegtuig. Als je een powerbank wilt meenemen met een hogere capaciteit dan 100 Wh (wattuur)  - ongeveer 27 000 mAh - dan kan het zijn dat je een speciale toestemming moet krijgen. Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij. De capaciteit staat meestal op de powerbank aangegeven, maar kan na verloop van tijd moeilijker leesbaar zijn. 

Kan je powerbank in beslag worden genomen?

Als de capaciteit van je powerbank grenst aan wat maximaal is toegelaten en je kunt niet bewijzen dat het minder dan 100 Wh is, kan je powerbank in beslag worden genomen. Ben je niet zeker of je powerbank mee op het vliegtuig mag, check dan de website van je luchtvaartmaatschappij voor goederen waar een beperking voor geldt en vertrek zonder zorgen op vakantie.

Ben je nog op zoek naar een powerbank, maar wil je je nog wat verder informeren? Lees dan eerst onze koopgids.

Naar de koopgids powerbanks