Nieuws

Hoe laad je je telefoon op met een powerbank?

20 juli 2022
Smartphone wordt geladen met een powerbank via kabeltje

Ga je binnenkort op reis en wil je een powerbank meenemen om je smartphone of tablet op te laden? Let er dan op dat je het juiste kabeltje meeneemt. Een USB-C of USB-A naar USB-C-kabel past immers niet voor alle powerbanks.

Wil je tijdens een uitstap of op reis je smartphone laden met een powerbank? Tegenwoordig zijn de meeste nieuwe apparaten (smartphone, tablet, smartwatch) uitgerust met een USB-C-ingang. Je kiest dus best voor een powerbank die met een USB-A naar USB-C of USB-C naar USB-C-kabel wordt geleverd. Wordt het model waarin je geïnteresseerd bent geleverd met een USB-A naar micro-USB-kabel en moet je dus zelf nog een USB-C of USB-A naar USB-C-kabel kopen, reken dan op zo een € 10 voor een nieuwe kabel.

Kabellengte van powerbank is belangrijk

Verder is de lengte van de meegeleverde kabel ook van belang. Wanneer die te kort is, riskeer je dat je powerbank niet op de grond of het tafelblad kan rusten bij het opladen of wordt het heel onhandig de vanuit je broekzak aangesloten smartphone op ooghoogte te gebruiken op bijvoorbeeld een festival. Vanaf een 35cm kan je op een redelijk comfortabele manier je smartphone bedienen terwijl hij verbonden is met een powerbank in je broekzak.

Neem een powerbank met voldoende vermogen

Koop een powerbank met een minimaal vermogen van 10 000 mAh. Daarmee kun je je smartphone gemiddeld drie keer laden en je tablet anderhalve keer.

Wij hebben verschillende powerbanks met een capaciteit van 10 000 mAh en 20 000 mAh getest. Dat helpt je zeker om het juiste model voor jou te vinden.

Ga naar onze vergelijker powerbanks