Nieuws

Onze top 5 true wireless oortjes voor minder dan € 100

11 mei 2022
jonge vrouw draagt true wireless oortjes

Zin om jezelf een paar draadloze oortjes cadeau te doen ook al is je budget veeleer beperkt? Onze experts high-tech raden 5 modellen in het bijzonder aan. Een prima geluidskwaliteit staat uiteraard voorop, maar de meeste modellen zijn ook uitgerust met actieve ruisonderdrukking en zijn waterdicht.

In de familie van de audioproducten focussen we vandaag op de oortjes. Dat is een uitgebreide tak van de familie, maar we houden het bij de “true wireless” modellen (draadloos).

Je vindt er al vanaf € 20, maar sommige kosten tot wel € 250. De prijs is vaak gelinkt aan de geluidskwaliteit, maar niet alleen daaraan: het verschil tussen de prijsklasses wordt mee bepaald door het ontwerp en de stevigheid. 

Naar onze koopgids

We hebben een selectie van de 5 beste modellen voor minder dan € 100 gemaakt om toch gegarandeerd te zijn van een bepaalde kwaliteit.Alle 5 worden geleverd met verschillende vormen oortjes zodat de kans groot is dat er een vorm bij is die ook in jouw oren past. Om redenen van hygiëne kun je zoiets niet in de winkel proberen.

Naar de vergelijker True Wireless oortjes

 

1. De primus van de klas, tegen verminderde prijs

Zoek je een uitstekende geluidskwaliteit, ongeacht het muziekgenre waar je naar luistert? En dat gekoppeld aan een efficiënte actieve ruisonderdrukking (of ANC, Active Noise Cancelling)? Kies dan voor de WF-1000XM3 van Sony (vanaf € 89). Moest je je afvragen wat Active Noise Cancelling ook weer is; dat is een technologie die het omgevingsgeluid dempt door middel van andere geluidsgolven. Daardoor hoor je omgevingsgeluid zoals het verkeer of gebabbel in de trein veel minder.

De XM3 van Sony

De oortjes beschikken ook over personaliseerbare bedieningsknoppen en je kunt ze ook draadloos (via NFC) verbinden met andere toestellen. Ze bieden daarentegen geen ondersteuning van aptX ni LDAC en de batterij houdt het tussen twee laadbeurten niet langer dan 6,5 uur uit.

ONS OORDEEL

De XM3 oortjes zijn van het beste op de markt en bovendien ook heel polyvalent. Nu met de XM4 er een opvolger beschikbaar is, is de prijs ook sterk gezakt waardoor ze nóg interessanter zijn geworden.

2. Goede kwaliteit, zonder veel poespas

De WF-XB700 oortjes van Sony zijn verkrijgbaar vanaf € 63 en bieden een heel goede geluidskwaliteit, erg degelijk design dat comfortabel aanvoelt in je oren en een batterij die het bijna 10 uur volhoudt zonder laden.

Wat deze oortjes niet in huis hebben, is een actieve ruisonderdrukking (ANC) en herladen gaat relatief traag.

De XB700 van Sony

ONS OORDEEL

Deze oortjes voldoen aan alle basisvereisten, maar hebben daarnaast weinig extra te bieden. De afwezigheid van actieve ruisonderdrukking is een groot nadeel ten opzichte van de andere modellen.

3. Ideaal voor op het openbaar vervoer of aan het strand of zwembad

Kies oortjes met een certificaat voor waterdichtheid voor op het strand

Weliswaar een iets duurder model, maar nog net onder onze limiet van € 100: de Galaxy Buds Pro van Samsung zijn te koop vanaf € 99. Als troeven kunnen deze compacte oortjes uitpakken met een mooie geluidweergave en performante ruisonderdrukking (ANC). De autonomie van de batterij voldoet ook. Dankzij het IPX7-certificaat voor waterdichtheid kun je ze probleemloos in de buurt van water gebruiken.

De Galaxy Buds Pro van Samsung

Twee kanttekeningen: de oortjes zijn minder compatible met iOS, dus belangrijk om weten als je een iPhone hebt en de materiaalkwaliteit is slechts gemiddeld.

ONS OORDEEL

Met de doeltreffende ruisonderdrukking en het compacte design, lenen deze oortjes zich perfect voor wie zich graag wil afzonderen in het openbaar vervoer.

Een goede ruisonderdrukking is handig op de bus of de tram

4. Goede ANC en goede micro

Als een actieve ruisonderdrukking (ANC) en een goede micro essentieel zijn voor de oortjes die jij zoekt, kun je niet naast de Buds Z2 van OnePlus (vanaf € 83).

Daarnaast zijn deze oortjes ook goed bestand tegen waterspatten, dus interessant in de zomer. Hoewel ze geen grote gebreken hebben, kon de geluidskwaliteit wel iets beter, vinden wij. Op de oortjes staat niet aangeduid welke in je linker- en welke in je rechteroor moet. Houd er ook rekening mee dat op de tram of bus je reisgezellen horen waar je naar luistert als je het volume te hoog draait.

De Buds Z2 van OnePlus

ONS OORDEEL

Deze oortjes van OnePlus hebben een tof design, een batterij die lang genoeg meegaat en een doeltreffende actieve ruisonderdrukking.

5. Uiterst polyvalent

De CX Plus True Wireless oortjes van Sennheiser (vanaf € 99) maken indruk op meerdere vlakken zonder per se ergens de beste in te zijn. De bedieningsknoppen reageren goed en je kunt het volume rechtstreeks op de oortjes aanpassen. De actieve ruisonderdrukking is prima met een goede passieve isolatie en het materiaal is van goede kwaliteit. Alleen de micro mocht iets beter zijn.

De CX Plus True Wireless van Sennheiser

ONS OORDEEL

Deze Sennheiser oortjes staan niet bovenaan onze ranglijst, maar tegelijkertijd hebben ze geen grote gebreken en beantwoorden ze aan onze voornaamste criteria (actieve ruisonderdrukking, bescherming tegen waterspatten enz.). Als je oortjes zoekt die van alle markten thuis zijn, dan zijn deze een goeie keuze.

Welke oortjes om te sporten?

Je vraagt je misschien af welke oortjes geschikt zijn om te sporten? Om te joggen bijvoorbeeld of om te dragen in de fitness? Het is heel moeilijk om voor dat soort activiteiten een paar oortjes aan te raden die minder dan € 100 kosten. Je kiest dan beter een aangepast model waar je iets meer centen voor moet neertellen om verzekerd te zijn van dezelfde prestaties als de modellen uit onze top 5.

Oortje om mee te sporten kosten meer dan € 100

Niet gevonden wat je zocht in onze top 5? Ga naar onze vergelijker hoofdtelefoons en vind daar een model dat aan je wensen voldoet.