Vragen ?
Test-Aankoop staat u graag bij voor:
- vragen & klachten
- juridisch & medisch advies


Nog geen lid ?
Bel ons vrijblijvend met de code "advies" op het nummer 02 542 32 00
en ontdek de voordelen van ons lidmaatschap.

De Test-Aankoop wereld:
Nieuws

Groepsvordering van start tegen acht ticketsites

8 december 2016
Groepsvordering van start tegen acht ticketsites

Wij slepen acht sites voor de rechtbank die concerttickets doorverkopen tegen woekerprijzen. Oorspronkelijk zouden dat er maar drie zijn, maar wegens de grote respons van gedupeerde concertgangers hebben we onze juridische actie uitgebreid.

Jaar na jaar krijgen wij tal van klachten van consumenten die slachtoffer zijn geworden van de illegale doorverkoop van concerttickets. Met telkens hetzelfde verhaal: ze zochten online naar tickets van hun favoriete concert en klikten op één van de eerste websites die Google hen presenteerde, niet wetende dat het om een doorverkoopsite ging. Niet alleen betaalden ze woekerprijzen, soms werd het ticket nooit geleverd of raakte de koper de concertzaal niet binnen.

Meer dan 3 000 claims

Begin mei kondigden we de lancering aan van een groepsvordering tegen drie grote doorverkoopsites: www.ticketsbelgie.be, www.topticketshop.nl en www.rang1tickets.nl. In totaal waren er meer dan 3 000 claims van gedupeerde concertgangers.

Grote slokop bleek www.topticketshop.nl: maar liefst 1 600 claims kunnen op rekening van deze website worden geschreven. Het evenement waarvoor de meeste klachten werden genoteerd, waren dan weer de K3-concerten (met ongeveer 1 360 claims).

Van drie naar acht

We ontvingen echter ook een heleboel klachten van consumenten die tickets hadden gekocht op nog andere doorverkoopsites. Een aantal namen keerden geregeld terug. Daarom beslisten we onze juridische actie uit te breiden en ook een groepsvordering in te stellen tegen www.onlineticketshop.nl, www.tickettribune.nl, www.giggotickets.nl, www.worldticketshop.nl en www.movic.nl.

Officieel startschot

De Rechtbank van Eerste Aanleg in Brussel ontving inmiddels onze groepsvordering tegen deze acht sites. Het merendeel van de gedupeerde consumenten wordt op die manier vertegenwoordigd: 2 650 van alle ontvangen claims worden gedekt. De consumenten die zich bij ons ingeschreven hadden voor de actie en onder de groepsvordering vallen, zullen ter bevestiging een e-mail ontvangen.

Wij eisen dat gedupeerde consumenten de ticketprijs integraal terugbetaald krijgen, of toch minstens het verschil tussen de vraagprijs en de officiële ticketprijs.


?

Hulp nodig?

Bel ons op dit nummer

 02 542 32 32

ma-vr 9-12.30 u. | 13-17 u. (vr tot 16 u.)