Nieuws

Internetspeedtest is groot succes

26 april 2018

26 april 2018

Na net geen maand testen, hebben reeds 18185 gebruikers hun internetsnelheid vergeleken met wat hun operator hen beloofde. 6 op 10 gebruikers behaalde minstens één keer een resultaat dat onder de 50% van hun theoretisch beloofde internetsnelheid ligt.

Ruim 97% van onze gebruikers is klant bij Proximus, Telenet, VOO, Scarlet en Orange. Om die reden hebben we een samenwerking op poten gezet met deze vijf operatoren.

Behaal je geen 50 % van de beloofde internetsnelheid via onze internetspeedtool, dan geven we dit meteen door aan de operator in kwestie opdat deze een persoonlijke check-up kan uitvoeren om vast te stellen of er effectief een probleem is met de lijnsnelheid. Is dat het geval dan kan je operator meteen de gepaste maatregelen treffen om dit te verhelpen.

Wifi weegt door

Hoewel we de gebruikers van de internetspeedtest erop wijzen om zoveel mogelijk te testen met een bekabelde verbinding, merken we toch dat 63 % de test via wifi-verbinding uitvoert. Een bevestiging dat het dagelijks internetverbruik van de consument zich meer en meer via het wifi-netwerk dan over het vast netwerk afspeelt. Daarnaast wordt de internetspeedtest door bijna 9 op 10 gebruikers met de laptop of vaste computer uitgevoerd. De smartphone of tablet werden dus amper gebruikt om de internetspeedtest uit te voeren. Een goede zaak want metingen via een smartphone of een tablet geeft doorgaans lagere resultaten dan een test via laptop of computer.

Doe de test  

Uit die resultaten blijkt dat 6 op 10 gebruikers minstens één keer minder dan 50% van hun theoretisch beloofde internetsnelheid behaalden. Benieuwd naar hoe het met jouw internetsnelheid is gesteld? Je hebt nog tot eind juni de tijd om jouw effectieve snelheid te vergelijken met de snelheid die je operator je belooft.

Vergelijk je internetsnelheid


Afdrukken Versturen via e-mail