Nieuws

Beveilig uw wifinetwerk tegen indringers

Pas instellingen aan

Zorg dat uw computer met uw router is verbonden. Bij sommige routers kunt u de instellingen enkel aanpassen via een ethernetkabel. De exacte procedure is afhankelijk van het merk van uw router, maar de stappen zijn steeds min of meer dezelfde.

Aan de slag

 1. Vul in de adresbalk van uw browser het IP-adres van uw router in. Dit adres bestaat uit een rij cijfers in de vorm van 192.168.X.X of 10. X.X.X, waarbij X een cijfer tussen 1 en 255 kan zijn.
 2. Als u het IP-adres correct hebt ingevuld, dan komt u op de startpagina van uw router. Daar vult u de inlognaam (gebruikersnaam) en het wachtwoord in.
 3. Zoek in het menu naar de draadloze instellingen. Meestal vindt u die onder “wireless”, “wifi” of “draadloos”.
 4. De instellingen aanpassen:

  De netwerknaam aanpassen: Deze vindt u doorgaans onder de basis draadloze instellingen. Onder “SSID” of “Network Name” kiest een nieuwe naam voor uw netwerk.

   

  netwerknaam aanpassen secure wifi

  Het wachtwoord aanpassen: Deze instelling is te vinden onder draadloze beveiliging (“wireless security”). Onder “WPA Shared Key”, “Pre-shared Key” of “Wireless Password” kunt u een nieuw sterk wachtwoord ingeven.

  De versleutelingsmethode aanpassen: Ook deze parameter vindt u onder draadloze beveiliging. Bij de meeste recente routers staat deze waarde ingesteld op WPA2. Dat is de veiligste beveiligingssleutel. Staat er nog WEP dan moet u dit aanpassen. Als u vervolgens bij encryptiemethode nog een keuze kunt maken tussen WPA2-TKIP, WPA2-AES of WPA2-mixed, dan hebben de laatste twee de voorkeur.

   secure wifi versleutelingsmethode aanpassen

   

 5. Sla alle aangepaste instellingen op.
 6. Kies op uw computer uw wifinetwerk dat u net een nieuwe naam gegeven hebt en verbind uw computer opnieuw door het nieuwe wachtwoord in te geven.