Dossier

Welke streamingdienst past bij jou?

23 februari 2021

Lineair tv-kijken is uit de mode. Dat geldt ook voor films op dvd of blu-ray. Vandaag is video op aanvraag (VOD) en streaming via diensten als Netflix populair. Heb je interesse in zo'n dienst, maar weet je niet welke te kiezen? Wij nemen de voornaamste betalende platformen onder de loep.

Eleven Sports Network

Eleven Sports is gericht op de sportliefhebber. Het is een sportpakket dat je via het web kunt bekijken, maar dat ook vervat zit in de sportpakketten van de meeste operatoren. Je krijgt toegang tot drie zenders, één gericht op koning voetbal en de andere twee op een hele reeks sporten (basketbal, american football, volleybal, wielrennen, autosport, tennis, worstelen enz.). De zenders van Eleven Sports zijn opgenomen in de sportpakketten van Proximus, Telenet en VOO. Bij Orange heb je gratis toegang tot enkele Eleven Sports-kanalen. 

Van elke zender is er een Nederlandstalige en een Franstalige versie. Op die manier beschik je steeds over aangepaste commentaar bij elke uitzending. Je kunt tot drie toestellen registreren met je account, maar je kunt wel maar op één toestel tegelijkertijd kijken. De maandpassen zijn iedere maand opzegbaar, voor de jaarpassen geldt een contractduur van 12 maanden.

In februari 2020 haalde Eleven Sports Network de uitzendrechten voor de Pro League 1A en 1B binnen voor de volgende 5 voetbalseizoenen. Naast buitenlands voetbal en sport kunnen ze nu ook live alle wedstrijden van het Belgisch voetbal uitzenden.

Tarieven

  • International maandpas: iedere week meer dan 30 wedstrijden van onder andere de Duitse, Italiaanse en Spaanse voetbalcompetitie, NBA en UFC voor € 9,99 per maand.

  • Pro League maandpas: alle wedstrijden uit de Jupiler Pro League, 1B, Women Super League en E-sports voor € 10,99 per maand.

  • All Access maandpas: een combinatie van de International en Pro League maandpas voor € 14,99 per maand.

  • International jaarpas: iedere week meer dan 30 wedstrijden van onder andere de Duitse, Italiaanse en Spaanse voetbalcompetitie, NBA en UFC voor € 99 per jaar.

  • Pro League jaarpas: alle wedstrijden uit de Jupiler Pro League, 1B, Women Super League en E-Sports voor € 109 per maand.

  • All Access jaarpas: een combinatie van de International en Pro League jaarpas voor € 149 per jaar.

  • Fight Pass: toegang tot alle UFC en Cage Warriors events live en uitgesteld voor € 6,99 per maand.

  • NFL Pass: iedere week 2 wedstrijden van het reguliere NFL-seizoen, het beste van de Play-offs en Super Bowl voor € 6,99 per maand.

  • Basketball Pass: iedere week 4 wedstrijden van het reguliere NBA-seizoen, het beste van de Play-offs en All Star Weekend, Basketball Champions League en de Final Four voor € 6,99 per maand.