Nieuws

Xiaomi Mi Watch Lite: onbetrouwbare hartslagmeter te belangrijk om te negeren

24 maart 2021

Xiaomi heeft er een handje van weg om producten op de markt te brengen die degelijk zijn uitgerust en minder duur zijn dan de concurrentie. Die strategie werd ook gevolgd voor de Mi Watch Lite, maar helaas ondermijnt de falende hartslagmeter alle kansen op succes bij een breed publiek.

Het is behoorlijk ongewoon voor een smartwatch die minder dan € 100 kost – tussen € 55 en € 70 – dat hij een ingebouwde gps heeft. Toch is dat het geval bij de Xiaomi Mi Watch Lite. Sowieso is het uitzonderlijk om een smartwatch binnen dat budget op de kop te kunnen tikken.

Bekoorlijk design

Allemaal pluspunten dus voor Xiaomi dat met de Mi Watch Lite duidelijk mikt op een publiek dat graag dat tikkeltje extra wil voor een zo laag mogelijke prijs. En op het eerste zicht slaagt de Chinese producent in dat opzet. Bovendien is het design ook zeer bekoorlijk en duidelijk geïnspireerd op de Apple Watch met een vierkantig scherm van 1,4 inch, een plastieken armbandje en slechts één bedieningsknop.


Duidelijke gelijkenis met de Apple Watch

Onbetrouwbare hartslagmeter

Je kunt meerdere sportactiviteiten monitoren en de bijhorende app is erg gebruiksvriendelijk. Jammer genoeg is de hartslagmeter onbetrouwbaar en dat is een minpunt dat zwaar doorweegt voor een toestel dat toch in de eerste plaats sportievelingen moet aanspreken. Maar bij elke sportactiviteit is het toch belangrijk dat je juiste informatie over je hartslag krijgt. En dat terwijl de ingebouwde gps wel precies werkt.

Gebruiksvriendelijk, maar beperkte smart-functies

Het minpunt van de hartslagmeter is dubbel jammer omdat we voor de rest weinig aan te merken hebben op de Mi Watch Lite. De schermresolutie bedraagt 320 x 320 pixels, het horloge zit aangenaam rond de pols omdat het zo licht is (35 gram) en het scherm is helder en ook de weergave van contrasten zit goed. Met volledig opgeladen batterij kun je in smart-modus zeven dagen verder.

Het aantal smart-functies is beperkt tot de klassieke meldingen van berichten en de mogelijkheid om muziek op te slaan en via bluetooth-oortjes te beluisteren tijdens het sporten. Daar heb je dus je smartphone niet voor nodig.

Kortom, de Xiaomi Mi Watch Lite heeft veel pluspunten, maar door de onbetrouwbare hartslagmeter is hij niet ideaal voor sporters en het beperkt aantal smart-functies maakt hem ook geen eerste keuze voor wie dat soort functies belangrijk vindt.

Op zoek naar een smartwatch?

Ben je op zoek naar de ideale smartwatch voor jou? Neem dan een kijkje op onze koopwijzer wearables.

GARMIN VENU SQ MUSIC EDITION
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 199,99
GARMIN VENU SQ
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 154,19
SAMSUNG GALAXY WATCH 3 (45MM)
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 219,00
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/05/2021

Wens een sporthorloge te kopen met : continu display van cijfers en wijzers, zoals gewoon horloge en met hartslag en gps. Het probleem is dat ik polar heb en het display na 3-4 seconden verdwijnt en men uur niet meer ziet hoewel voor registratie prestaties alles zeer goed is

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/05/2021
, Gereageerd:

Beste André, ga gerust eens kijken in ons uitgebreid dosssier rijk aan informatie (met testrersultaten beschikbaar voor onze abonnees) via deze link: https://www.test-aankoop.be/hightech/gsms-en-smartphones/koopgids/koopgids-wearables/sporthorloges en https://www.test-aankoop.be/hightech/gsms-en-smartphones/test/koopwijzer-activity-trackers ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/01/2021

Chinese producten zoveel mogelijk vermijden is mijn boodschap,
Al is dat bijna niet meer doenbaar, mijn Bosch combioven werd geleverd op de verpakking stond "made in China" was effe schrikken! Iedereen doet mee dat is duidelijk!
Resultaat hebben we gezien met de mondmaskers
Oppo smartwatch 250€ vraagprijs waarde waarschijnlijk +/-15€

Community