Nieuws

Vijf handige apps voor op reis

11 mei 2016

Gedaan met op elke straathoek die plattegrond open te vouwen of zich af te vragen hoeveel die jurk nu in euro kost. Sinds de komst van reisapps is het leven van de reiziger een stuk praktischer geworden. Test Connect toont u vijf handige apps voor uw smartphone.

TripAdvisor

App waarmee op zoek kunt gaan naar vluchten, hotels, vakantiewoningen, restaurants en bezienswaardigheden. Interessant voor op reis zijn de reisgidsen die u vooraf op uw smartphone kunt downloaden, zodat u onderweg geen mobiel internet nodig hebt om de gidsen te raadplegen. Heel nuttig is de “wijs me de weg”-functie, die u direct de weg naar een restaurant, hotel of attractie toont. Nieuw is de reistijdlijn-functie waarmee de app alle plaatsen onthoudt die u bezocht hebt en deze op een tijdlijn plaatst. Optioneel kunt uw vakantiekiekjes automatisch laten toevoegen. 

  • Prijs: gratis
  • Platform: iOS, Android, Windows Phone

The Weather Channel 

Deze app bevat de weersverwachting voor de komende 15 dagen, de regenverwachting voor de komende uren, de huidige weerssituatie en een plattegrond met weergave van temperatuur, regen, bewolking en UV-index. Leuke extra is dat de app naast de huidige temperatuur ook de gevoelstemperatuur weergeeft. 

  • Prijs: gratis (€ 3,99 voor advertentievrije versie) 
  • Platform: iOS, Android, Windows Phone 

XE Currency 

Een nuttige app waarmee u een bedrag in buitenlandse valuta snel kunt omrekenen. Indien u verbonden bent met het internet worden de valutakoersen altijd up-to-date gehouden. Het startscherm kunt u instellen met de valuta naar uw keuze. 

  • Prijs: gratis (€ 1,99 voor advertentievrije versie) 
  • Platform: iOS, Android Taalgids 

Deze app kunt u gebruiken als taalhulp in het buitenland. De app verzamelt meer dan 800 veelgebruikte woorden en zinnen in 14 talen (waaronder Spaans, Italiaans, Turks, Arabisch en Japans). Een deel kunt u gratis bekijken, voor sommige rubrieken moet u betalen. U kunt uw eigen uitspraak ook opnemen of favoriete woorden en zinnen opslaan. 

  • Prijs: gratis met in-app aankopen 
  • Platform: iOS, Android

bpost Mobile Postcard 

Neem een foto met uw smartphone en in enkele stappen maakt u een postkaart die rechtstreeks naar de brievenbus van uw vrienden of familie zal verstuurd worden. Het versturen van uw foto als echte postkaart vanuit het buitenland naar België kost € 2,45 (of 1 credit). In de app kunt u ook credits kopen wat voordeliger uitkomt. 
  • Prijs: gratis met in-app aankopen 
  • Platform: iOS, Android, Windows Phone     

Deel uw favoriete reisapp en win!

We zijn ook benieuwd naar uw favoriete app voor op reis! Deel uw tip voor 1 juli 2016 via redactie.testconnect@test-aankoop.be op en maak kans op een cover of hoesje om uw smartphone te beschermen. Klik hier voor het wedstrijdreglement.