Nieuws

Onze top 5 betaalbare smartphones

20 november 2020

In 2020 kwamen heel wat nieuwe smartphones op de markt. Sommige hebben een prijskaartje met 4 cijfers en zijn (uiteraard) erg goed. Maar welke smartphone zou je kiezen onder € 500? Tegenwoordig vind je goedkopere modellen van fabrikanten uit Azië of andere spelers op de Europese markt die de concurrentie aangaan met high-end toestellen.

Goede smartphones voor een betaalbare prijs

De prijs van high-end smartphones blijft stijgen. Prijzen boven € 1 000 zijn tegenwoordig echt geen verrassing meer. Voor een dergelijke prijs stelt zo’n smartphone natuurlijk zelden teleur. Aan de andere kant is het in het segment onder € 500 moeilijker om te weten welk toestel je moet kiezen. Zeker met alle Chinese modellen die profiteren van de achteruitgang van fabrikant Huawei.

We geven onze "Top 5" betaalbare smartphones voor eind 2020. We rangschikken de smartphones in aflopende volgorde, volgens de scores die ze in onze tests hebben behaald. Je kan deze scores natuurlijk ook terugvinden in onze online koopwijzer van smartphones

1. Xiaomi Poco X3 NFC 64GB

Voor een (gemiddelde) prijs van € 228 is dit een toestel met zeer goede prestaties voor alle apps. Het heeft bovendien een uitstekend scherm. Dit is niet de beste smartphone om foto’s mee te maken, maar hij doet het zeker niet slecht.

Het Xiaomi-assortiment is zo uitgebreid dat je er al snel in kan verdwalen. Het recente model Poco X3 is uitermate geschikt voor videogames en bij uitbreiding voor vrijwel elke app. Het grote (6,7") responsieve scherm is soepel te bedienen. In het slot aan de zijkant kun je ofwel twee simkaarten, ofwel een simkaart en een geheugenkaart steken. Hij heeft ook een mini-jack aansluiting voor een koptelefoon.

 

De processor van deze smartphone is erg krachtig. De batterij heeft een uitstekende autonomie van 35 uur en laadt snel op. De luidsprekers hebben de kwaliteit van een van de duurste smartphones op de markt. Dit is verbluffend voor een smartphone in deze prijsklasse. Voor video’s stelt hij echter teleur, vooral de camera aan de voorkant. De fotokwaliteit is eerder gemiddeld. Het toestel is valbestendig, maar niet waterdicht.

Ontdek alle resultaten van de Poco X3 NFC 64GB

 

2. Xiaomi Mi 10 Lite 5G 

Xiaomi staat bekend voor zijn zeer interessante prijs-kwaliteitsverhouding. Met de lancering van de Mi 10 Lite (gemiddelde prijs van € 313) doet hij zijn reputatie alle eer aan: het is namelijk één van de beste smartphones onder € 400. Op sommige punten concurreert dit toestel met de meest prestigieuze smartphones.

Het eerste wat opvalt, is dat de telefoon compatibel is met 5G. Momenteel is dat netwerk nog beperkt in België, maar dat blijft niet zo. Wil je al voorbereid zijn op de toekomst, dan is dit de goedkoopste 5G-compatibele smartphone.

 

Zijn andere troeven zijn een groot OLED-scherm (6,6") van zeer goede kwaliteit, dat aangenaam helder is en over voldoende resolutie beschikt. We vinden het goed dat het scherm plat is, terwijl de gebogen achterkant een behoorlijke grip geeft aan dit imposante toestel.

Xiaomi heeft ervoor gekozen om de Snapdragon 765G-processor met 6 GB RAM te integreren (er is ook een 8 GB-versie verkrijgbaar). Deze processor is krachtig genoeg voor alle apps en laat je vlot werken. We betreuren het echter dat je de opslagcapaciteit niet kan uitbreiden via een geheugenkaart (er is geen poort aanwezig). Je moet genoegen nemen met 64, 128 of 256 GB, afhankelijk van de gekozen versie.

Voor foto’s is hij uitgerust met een 48 MP-lens, een ultra groothoeklens, een macrolens en een dieptesensor. Hij heeft echter geen zoomlens. Zoals vaak het geval is, kan je met deze telefoon mooie foto's maken op klaarlichte dag, maar als de zon ondergaat is het resultaat minder overtuigend. De kwaliteit blijft echter bevredigend, net als voor video (4K).

Als troeven kan deze smartphone zijn batterij-autonomie van meer dan 45 uur (!) en zijn snelle oplaadtijd van 90 minuten uitspelen. Hij heeft de valtest goed doorstaan. Het toestel is robuust maar houdt niet van water.

Naar alle resultaten van de 64 GB-versie

Naar de resultaten van de 128 GB-versie

Wil je de sterke punten van smartphones onder € 500 vergelijken? Neem een kijkje op onze online koopwijzer smartphones.

SAMSUNG GALAXY S10+ (128 GB)
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
vanaf
 499,00
SAMSUNG GALAXY S10 (128 GB)
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
vanaf
 479,00
XIAOMI MI 10T PRO 128GB
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
vanaf
 485,00
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/11/2020

Ik ben tegenwoordig een zeer populaire zakenman vanwege dr.Sacre, ik heb bedrijven en industrie in een land in Hongkong, Canada vandaag, ik zou deze getuigenis op mijn sociale media-account hebben willen delen, maar mijn reputatie en mijn bedrijf zijn bedroefd, daarom ik deel het op internet om mensen te helpen gemakkelijk rijkdom te vergaren, er is iets wat ik ontdek dat me vandaag heeft geholpen te worden wie ik nu ben, heeft een zakenman of -vrouw je moet een risico nemen, ik deed een heel klein bedrijf maar ik maakte geen winst, dus ik neem contact op met een spreukgever naam Dr sacre uit Afrika, die me rijk maakte met zijn krachtige dubbele geldkist, met deze doos verdiende ik elke dag van mijn leven 50.000,00 euro, ik stopte er 500 euro in in de doos en bewaar het in mijn kamer, na 24 uur krijg ik 50.000,00 euro in de doos, het goede eraan is dat er geen bloedoffer is, het is alleen voor jou om de papieren van de doos te betalen en Dr. Sacre zal zich voorbereiden het voor jou en het heeft me geholpen en mijn leven veranderd van niets in iets groots vandaag en een een geweldige zakenman vandaag, niet alles is hard werken, maar met het juiste geheim dat we ervoor zorgen dat je je doelen in het leven bereikt, neem dan contact op met Dr Sacre via e-mail: Sacretempleofpower@gmail.com of je kunt hem gewoon schrijven op Whatsapp-nummer: +2349076034359

Bedankt Dr Sacre

Meneer Kerry

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/10/2020

Er zou ook een ban moeten komen voor dit toestel daar ze geen gehoor geven om de usb c te gebruiken. Wie niet wil luisteren zou een verbld moeten krijgen om nog verkocht te mogen worden. Europa schiet eens wakker als de u.s dat kan moet het hier ook wel kunnen.

Grt

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/10/2020

Ontgoocheling