Nieuws

Smartwatch Fitbit Versa 2: onze eerste indruk

22 oktober 2019

De nieuwe Fitbit Versa 2 waagt zich met zijn Apple Watch-achtige design in een zeer concurrentiële markt. Hoe probeert hij het verschil te maken? In afwachting van de labotesten hebben we de smartwatch al een paar dagen in de praktijk gebruikt zodat we onze eerste indrukken met je kunnen delen.

Met zijn prijs van € 199 werpt de Fitbit Versa 2 zich op als de rechtstreekse concurrent van Samsungs Watch Active en van de Apple Watch.

Qua uiterlijk heeft hij alvast veel gemeen met deze laatste, zeker door de vorm van het OLED-scherm met afgeronde hoeken. Dankzij het plastieken bandje en zijn relatief lage gewicht (42 g) zit hij even comfortabel aan de pols als een klassiek horloge.

De hartslagmeter zit zeer discreet verborgen aan de achterzijde. Ook de afwerking verdient een pluim: met slechts één knop aan de linkerzijde krijgt het horloge een premium-uitstraling.

Sobere interface

Het navigeren door de menu's leek soepel te verlopen. De meeste functies kun je uitvoeren door met je vinger over het scherm te scrollen of op het scherm te klikken. Net zoals bij een smartphone krijg je je meldingen te zien door het scherm naar beneden te trekken. Als je naar boven veegt, krijg je een overzicht van je fysieke activiteiten van die dag (aantal stappen, hartslag, slaaptijd...).

Maar de smartwatch biedt ook nog een aantal andere functies: zicht op je sportieve activiteiten, een chronometer, alarmen, Spotify-bediening, relax-modus, het weeroverzicht en contactloos betalen. Als gebruiker kun je zelf applicaties toevoegen, al is dat niet zo'n intuïtief proces.

Stembediening en grote autonomie

Een van de nieuwigheden is de aanwezigheid van Alexa, de stemassistent van Amazon. Uit onze tests zal blijken of dit echt handig is met deze smartwatch.

Naast Alexa bevat het horloge ook een eigen spraakherkenningssysteem waarmee je WhatsApp- of sms-berichtjes kunt beantwoorden. Bij ons op kantoor leek deze functie behoorlijk goed te werken, al moet je vrij luid spreken om verstaanbaar te zijn en laten de leestekens te wensen over.

Wat de batterijduur betreft, lijkt de smartwatch het met gemak enkele dagen uit te houden. We kunnen de door de fabrikant beloofde 5 dagen autonomie bevestigen.

Grootste nadeel: geen gps

Als conclusie kunnen we stellen dat de Fitbit Versa 2 geen revolutie inhoudt en ook niet onmisbaar blijkt te zijn. Net zoals dat het geval is bij andere smartwatches, zal dit horloge vooral bestemd zijn voor wie zijn of haar meldingen wil zien zonder de smartphone te moeten nemen. Maar ook fietsliefhebbers of joggers zullen blij zijn met een toestel dat een eenvoudig overzicht geeft van hun fysieke inspanningen.

Ervaren sporters daarentegen zullen weinig kunnen aanvangen met het toestel aangezien deze geen gps-ontvanger heeft (nog steeds de beste manier om je prestaties te meten). Ook de speciale smartphone-app kon ons niet echt overtuigen.

Onze testresultaten binnenkort beschikbaar

Binnen zijn prijscategorie blijft de Fitbit Versa 2 een goede combinatie tussen de eenvoud van een activity tracker enerzijds en meer gevorderde smartwatch-functies anderzijds.

De definitieve resultaten van onze test zullen binnenkort beschikbaar zijn in onze koopwijzer smartwatches en wearables.

Vergelijk wearables

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren
Community

Communicatie & multimedia

community

Gerelateerde discussies