Nieuws

Smartwatch Fitbit Versa 2: onze eerste indruk

22 oktober 2019

De nieuwe Fitbit Versa 2 waagt zich met zijn Apple Watch-achtige design in een zeer concurrentiële markt. Hoe probeert hij het verschil te maken? In afwachting van de labotesten hebben we de smartwatch al een paar dagen in de praktijk gebruikt zodat we onze eerste indrukken met je kunnen delen.

Met zijn prijs van € 199 werpt de Fitbit Versa 2 zich op als de rechtstreekse concurrent van Samsungs Watch Active en van de Apple Watch.

Qua uiterlijk heeft hij alvast veel gemeen met deze laatste, zeker door de vorm van het OLED-scherm met afgeronde hoeken. Dankzij het plastieken bandje en zijn relatief lage gewicht (42 g) zit hij even comfortabel aan de pols als een klassiek horloge.

De hartslagmeter zit zeer discreet verborgen aan de achterzijde. Ook de afwerking verdient een pluim: met slechts één knop aan de linkerzijde krijgt het horloge een premium-uitstraling.

Sobere interface

Het navigeren door de menu's leek soepel te verlopen. De meeste functies kun je uitvoeren door met je vinger over het scherm te scrollen of op het scherm te klikken. Net zoals bij een smartphone krijg je je meldingen te zien door het scherm naar beneden te trekken. Als je naar boven veegt, krijg je een overzicht van je fysieke activiteiten van die dag (aantal stappen, hartslag, slaaptijd...).

Maar de smartwatch biedt ook nog een aantal andere functies: zicht op je sportieve activiteiten, een chronometer, alarmen, Spotify-bediening, relax-modus, het weeroverzicht en contactloos betalen. Als gebruiker kun je zelf applicaties toevoegen, al is dat niet zo'n intuïtief proces.

Stembediening en grote autonomie

Een van de nieuwigheden is de aanwezigheid van Alexa, de stemassistent van Amazon. Uit onze tests zal blijken of dit echt handig is met deze smartwatch.

Naast Alexa bevat het horloge ook een eigen spraakherkenningssysteem waarmee je WhatsApp- of sms-berichtjes kunt beantwoorden. Bij ons op kantoor leek deze functie behoorlijk goed te werken, al moet je vrij luid spreken om verstaanbaar te zijn en laten de leestekens te wensen over.

Wat de batterijduur betreft, lijkt de smartwatch het met gemak enkele dagen uit te houden. We kunnen de door de fabrikant beloofde 5 dagen autonomie bevestigen.

Grootste nadeel: geen gps

Als conclusie kunnen we stellen dat de Fitbit Versa 2 geen revolutie inhoudt en ook niet onmisbaar blijkt te zijn. Net zoals dat het geval is bij andere smartwatches, zal dit horloge vooral bestemd zijn voor wie zijn of haar meldingen wil zien zonder de smartphone te moeten nemen. Maar ook fietsliefhebbers of joggers zullen blij zijn met een toestel dat een eenvoudig overzicht geeft van hun fysieke inspanningen.

Ervaren sporters daarentegen zullen weinig kunnen aanvangen met het toestel aangezien deze geen gps-ontvanger heeft (nog steeds de beste manier om je prestaties te meten). Ook de speciale smartphone-app kon ons niet echt overtuigen.

Onze testresultaten binnenkort beschikbaar

Binnen zijn prijscategorie blijft de Fitbit Versa 2 een goede combinatie tussen de eenvoud van een activity tracker enerzijds en meer gevorderde smartwatch-functies anderzijds.

De definitieve resultaten van onze test zullen binnenkort beschikbaar zijn in onze koopwijzer smartwatches en wearables.

Vergelijk wearables

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

8 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/12/2021

Ik denk dat jullie iets niet weten voor je gaat klagen. Samsung is niet van android het gebruikt het besturingssysteem android op hen telefoon. Android is van Google en wordt daardoor gebruikt om zo veel mogelijk compatibel te zijn met andere merken. Het is niet verplicht voor een bedrijf om toelating te geven op andere toestellen over hen producten. Echter is het wel zo als het niet duidelijk stond aangegeven zou je wel het toestel mogen omruilen voor een ander. Dan is Samsung verantwoordelijk voor het te weinig geven van informatie. Altijd eerst onderzoek online doen voor je een aankoop doet van zo'n electronisch toestel.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/08/2021

vraag:
samsung galaxy watch 4 aangeschaft.
Bijbehorende health monitor app werkt niet en dit is blijkbaar omdat Samsung dit alleen toelaat voor de gebruikers van een samsung smartphone en niet voor andere Android phones..Dit wordt nergens vermeld ook niet in jullie tests.Kan dit zomaar ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/09/2021
, Gereageerd:

Samsung heeft daar het recht toe, als het vermeld wordt in de beschikbare specificaties. Echt klantvriendelijk is het natuurlijk niet... ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/09/2021
, Gereageerd:

Dat is het juist.Het staat nergens vermeld , tenzij je gaat opzoeken op internet waarom het niet werkt .Iphone wordt wel vermeldt, maar andere android toestellen niet.
Is toch wel misleidend .

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/09/2021
, Gereageerd:

Dag Karel, dat zou je inderdaad zo kunnen stellen, want als consument word je dan om de tuin geleid en verkeer je in de waan dat deze app toch werkt op andre Android toestellen. Twijfel niet om via onze klachtenbox rechtstreeks bij Samsung een klacht in te dienen via deze link: https://www.test-aankoop.be/klagen . ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/05/2021

Wens een sporthorloge te kopen met : continu display van cijfers en wijzers, zoals gewoon horloge en met hartslag en gps. Het probleem is dat ik polar heb en het display na 3-4 seconden verdwijnt en men uur niet meer ziet hoewel voor registratie prestaties alles zeer goed is

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/05/2021
, Gereageerd:

Beste André, ga gerust eens kijken in ons uitgebreid dosssier rijk aan informatie (met testrersultaten beschikbaar voor onze abonnees) via deze link: https://www.test-aankoop.be/hightech/gsms-en-smartphones/koopgids/koopgids-wearables/sporthorloges en https://www.test-aankoop.be/hightech/gsms-en-smartphones/test/koopwijzer-activity-trackers ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/01/2021

Chinese producten zoveel mogelijk vermijden is mijn boodschap,
Al is dat bijna niet meer doenbaar, mijn Bosch combioven werd geleverd op de verpakking stond "made in China" was effe schrikken! Iedereen doet mee dat is duidelijk!
Resultaat hebben we gezien met de mondmaskers
Oppo smartwatch 250€ vraagprijs waarde waarschijnlijk +/-15€

Community

Communicatie & multimedia

community

Gerelateerde discussies