Nieuws

Inspiratie voor een mooi Vaderdagcadeau

11 juni 2020

Nog vier dagen tot Vaderdag. Heb je nog altijd niet HET cadeau gevonden?! Geen paniek, we helpen je een handje. Onze hightech experts lichten een paar Beste Kopen voor je uit. Smartphone, hoofdtelefoon, oortjes of smartwatch: wat zou jouw papa het liefste uitpakken?
Door de lockdownmaatregelen heb je niet uitgebreid kunnen zoeken langs etalages en vitrines naar een geschikt Vaderdagcadeau. En straks breekt de grote dag al aan…

 

Vind het juiste cadeau met onze koopwijzers

Als je ziet hoeveel keuze er vandaag is aan technologische snufjes, voel je je al snel voorbijgestreefd en slaat de twijfel toe: is dat nu de juiste keuze? Zijn er betere opties die misschien minder kosten? Wat een koopje lijkt, is misschien weggegooid geld? Het is heel begrijpelijk dat je met dat soort vragen worstelt.

Daarom vroegen we aan onze huisspecialisten inzake hightech welke goede zaakjes je vandaag kunt doen. Houdt je papa van sport, van muziek of van hippe gadgets ? Hieronder geven we je een paar tips, maar zelfs al vind je daar niet meteen iets tussen, dan kun je nog altijd inspiratie opdoen in de verschillende koopwijzers voor producten uit andere categorieën (zie ook in de rechterkolom van deze pagina). Het ideale cadeau is nu ongetwijfeld maar een klik van je verwijderd! 
 
Een nieuwe smartphone

Onze Beste Koop

Met zijn helder 6,3 inch-scherm biedt de Redmi Note 8T van Xiaomi goede prestaties voor een erg interessante prijs (tussen de € 171 en € 200). Hij is mooi afgewerkt, heeft een goede batterijduur en beschikt over een veelzijdige camera. Extra pluspunten zijn dat je er een hoofdtelefoon of oortjes op kunt aansluiten via de jack-poort en dat je het geheugen kunt uitbreiden met een externe geheugenkaart. 

Wil je een nog krachtiger toestel met een nog betere batterij dan zijn de Note 8 Pro of zijn opvolger de Note 9 goeie opties. Ook dat zijn smartphones van het merk Xiaomi. 

Als je liever een Samsung kiest

Samsung is zich (eindelijk) bewust geworden van de concurrentie uit China en heeft daarop een nieuwe smartphone gelanceerd : de Galaxy M21. Voor een gelijkaardig budget (€ 229) overtreft hij zijn concurrenten. Uitgerust met een batterij van 6000 mAh is hij simpelweg het toestel met de langste adem uit al onze tests. Hij beschikt ook over een mooi OLED-scherm van 6,4 inch en drie fotosensoren achteraan (waaronder ook een groothoeksensor) die een degelijke fotokwaliteit garanderen. Zijn algemene prestaties zijn niet uitzonderlijk, maar zeker voldoende voor een klassiek gebruik. En hij kwam uit onze valtest zonder al te veel schade. Kortom, voor wie graag trouw blijft aan Samsung is deze M21 een heel goede keuze.

Wil je meer opties bekijken? Surf dan naar onze koopwijzer smartphones

Ga naar de koopwijzer smartphones

 
Een hoofdtelefoon of oortjes?

Beste Koop

De MDR-ZX330 van Sony is niet de meest recente hoofdtelefoon, maar wel een interessante optie die slechts tussen € 49 en € 69 kost. Je kunt hem opplooien, hij is ultralicht en heeft bluetooth. De geluidskwaliteit is uitstekend, hij is stevig gebouwd en zit comfortabel. Daarbij komt nog een erg betrouwbare batterij die 44 uur zonder opladen kan. Kortom, het gaat hier over een zeer goede hoofdtelefoon, maar bij gebrek aan een kabel ben je afhankelijk van de batterij.

Een zachte prijs

De bluetooth-oortjes WI-C310 van Sony zijn erg geschikt voor een klassiek gebruik, hebben voldoende batterij-autonomie en zijn verkrijgbaar tegen een zachte prijs (tussen € 39 en € 50). Het is een erg licht model dat goed in je oren blijft zitten en een batterij heeft die lang zonder opladen kan. De geluidsweergave is beter dan andere modellen met een gelijkaardige prijs. Jammer genoeg is hij niet ideaal om video's te bekijken omdat er een te grote vertraging zit op het geluid waardoor het niet synchroon loopt met het beeld. De draad die beide oortjes verbindt, is iets minder praktisch in vergelijking met "True Wireless" oortjes die niet met een draad zijn verbonden.


 
   
 

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Vergelijk meer modellen in onze koopwijzer hoofdtelefoons.

 

Naar de koopwijzer hoofdtelefoons

 
En waarom geen activity tracker?

De Beste van de Test

De Fitbit Charge 4 (€ 149) is erg compleet dankzij een ingebouwde gps-chip. Ideaal voor buitensporten. Jammer genoeg is het scherm moeilijk leesbaar in de zon, maar voor het overige is het een heel goede activity tracker voor wie op zoek is naar een discreet maar elegant model. Hij houdt je hartslag en andere parameters voor je conditie dag en nacht in de gaten.Ook al analyseert deze Fitbit je sportieve prestaties niet zo gedetailleerd als een sporthorloge, hij blijft een interessante keuze voor wie geen al te grote bedragen wil besteden. 

Zowel de tracker als de app zijn heel gebruiksvriendelijk en de batterij van de Fitbit houdt het vrij lang uit. Daarom heeft ie zijn titel als beste activity tracker van het moment dubbel en dik verdiend. 

Budgetvriendelijke keuzes

Als je een heel betaalbare smartwatch zoekt – tussen de € 90 en € 160 – dan is de Huawei Watch GT een goede keuze.  Met zijn verzorgd design en mooie afwerking oogt hij elegant aan de pols. Het kleine AMOLED-scherm van 1,39 inch is goed leesbaar zondar dat het de autonomie beïnvloedt. Jammer genoeg kun je alleen apps van Huawei installeren. De interface is duidelijk en gebruiksvriendelijk. Dankzij de betrouwbare meetresultaten (hartslag, afstand, enz.) is het een goed alternatief voor wie liever een klassiek horloge rond de pols draagt in plaats van een plastieken activity tracker. 

Wil je deze smartwatch vergelijken met anderen ? Surf dan naar onze koopwijzer wearables

 

Ga naar de koopwijzer wearables

 
En moest je toch liever een ander cadeau zoeken voor zondag, dan kunnen onze koopgidsen en koopwijzers rond alles van doe-het-zelf je nog inspiratie geven. Of wat gedacht van tuinmateriaal? Wij hopen alvast dat veel vaders zondag gelukkig zullen zijn met onze tips!