Koopgids

Welke smartwatch of wearable moet je kiezen?

20 september 2017
smartwatchs

Loop je verloren tussen de rekken met draagbare elektronische gadgets als sporthorloges, fitnessarmbandjes en smartwatches? Overloop dan deze kooptips om uit te maken wat jij precies nodig hebt. Kies vervolgens met behulp van onze koopwijzer een model en type naar jouw smaak en budget.

Welk horloge kies je het beste om te sporten?

Willen we gezond door het leven gaan, dan is bewegen de boodschap, en dat hebben de elektronicafabrikanten goed begrepen. Ze overspoelen de markt met digitale apparaatjes om op je lichaam te dragen. De gadgets registreren je dagelijkse bewegingspatronen en je sportactiviteiten. Via een app kan je zo je fitheid of vorderingen in je trainingen opvolgen op je smartphone, tablet of computer.

Je vindt deze wearables in alle maten en prijsklassen, van simpele en relatief goedkope activiteitentrackers in de vorm van polsbandjes of clips tot heuse sporthorloges uitgerust met gps-navigatie of nog duurdere smartwatches waarmee je ook sms’en, e-mails en updates van sociale media kunt ontvangen.

We leiden je rond in de wereld van de wearables en vertellen je waarop je het best let om een goede keuze te maken. 

Activiteitentracker, sporthorloge of smartwatch?

Wil je voldoende beweging inbouwen in je dagelijkse routine, dan kan een activiteitentracker je daarin stimuleren.

Ben je een fanatieke sporter die constant je hartslag e.d. in de gaten wilt houden en je snelheid en afgelegde afstand wilt checken op je gps, dan ben je beter af met een echte sporthorloge.

Wil je tijdens je activiteiten ook nog eens online blijven en berichten via sms, e-mail en sociale netwerken ontvangen, dan investeer je beter in een smartwatch.

10.000 stappen halen zijn voor jou het mikpunt? Of nog maar een beginner in deze sportieve wereld? Dan kan een fitnessapp al volstaan.