Hoe wij testen

Hoe testen wij smartphones?

15 februari 2018
Hoe wij smartphones testen

Elk jaar testen wij gemiddeld 80 smartphones aan de hand van een 150-tal criteria. Hoe we precies te werk gaan, ontdek je in dit dossier.

Batterij

Voor deze test gebruiken we een robotarm om zeker te zijn dat het testscenario bij elk toestel op identiek dezelfde manier verloopt. 

Het testscenario verloopt heel precies en duurt een uur. Het omvat 47 minuten in stand-by, 7,5 minuten video’s bekijken op YouTube, 2,5 minuten bellen, 1,25 minuten de gps-functie gebruiken, 5 foto’s zonder flitser maken en 2 meldingen ontvangen. Op elk toestel stellen we de maximale schermhelderheid in en laten we het scherm na 1 minuut automatisch vergrendelen. Bij aanvang van de test is de batterij volledig opgeladen. We herhalen het scenario van één uur net zo lang tot de smartphone uitvalt. Op die manier kunnen we de batterijautonomie vaststellen.

Daarnaast meten we ook de laadtijd, anders gezegd de tijd die het kost om een volledig lege batterij 100 % op te laden. Hiervoor krijgt elk toestel een score op 5 sterren. Als het in minder dan 1 uur 45 minuten volledig opgeladen is, krijgt het 5 sterren. Doet het er meer dan 4 uur over, dan krijgt het de laagste score.