Dossier

Uw smartphone als notitieblok

15 mei 2017
smartphone blocnote

Even iets noteren, maar geen pen en papier ter beschikking? Gebruik uw smartphone als notitieblok. Zo hebt u uw notities altijd bij de hand én blijven ze mooi bewaard op één plaats.

Een plotse ingeving, de boodschappen voor straks, leuke recepten, te lezen boeken, ... Bijna dagelijks zijn er wel dingen die u zou willen noteren. Snel iets kribbelen op papier is gemakkelijk, maar niet altijd even efficiënt. Uw notities kunnen verspreid raken over verschillende post-its en kladpapiertjes. En wat als u geen pen op zak hebt?

Standaard notitie-app

Uw smartphone is dan een handig hulpmiddel. De meeste toestellen hebben een standaard notitie-app. Die heeft vaak de vanzelfsprekende naam ‘Notitie(s)’.

U maakt een nieuwe notitie aan (meestal door op het +-teken te tikken) en kunt meteen aan de slag. Naast eenvoudige notities, kunt u ook takenlijstjes aanmaken of uw notities opsmukken met een foto of tekening. Android-toestellen bieden zelfs de mogelijkheid om spraak toe te voegen.

Het voordeel is dat u uw notities altijd bij u hebt. Bovendien kunt u ze rechtstreeks delen via mail, berichtenapps of sociale media. Bewaren doet u lokaal op uw toestel en/of in de cloud.

Android notitie

Een notitie-app is bijvoorbeeld handig voor boodschappenlijstjes.

 

Andere gratis apps

Hebt u liever wat meer toeters en bellen, dan zijn er ook apps die u gratis kunt downloaden in de app store. Bekende voorbeelden zijn Evernote, OneNote en Google Keep. Deze apps laten u ook toe om foto’s, tekeningen en zelfs bestanden toe te voegen aan uw notities, die u bovendien via een webversie of specifieke app van overal kunt raadplegen.