Dossier

Zo maak je gemakkelijk opslagruimte vrij op je iPhone

19 november 2019
Iphone in handen van een persoon die de opslag van zijn gegevens probeert te beheren.

Mobiele toestellen hebben helaas geen onbeperkte opslagruimte en dat geldt zeker bij iPhones en iPads aangezien je hier geen externe geheugenkaart in kunt steken. Toch bestaat er een handig trucje om gemakkelijk opslagruimte vrij te maken op je mobiele Apple-toestel, waarbij je zelfs je favoriete apps of foto's niet hoeft te verwijderen.

Wat doe jij als het geheugen van je iPhone bijna vol zit? Begin je net als de meesten ook je bestanden op te ruimen en tegen je zin apps te verwijderen of je fotoalbum leeg te maken? Verre van leuk, vraag maar aan eigenaars van een Apple-toestel met 8 of 16 GB geheugen.

Maar gelukkig hebben we goed nieuws! Met het volgende handige trucje hoef je niks tegen je zin te verwijderen om geheugen te winnen wanneer je iPhone of iPad bijna vol zit.

De magische truc

Eerst en vooral moet je zeker zijn dat het geheugen van je toestel bijna vol zit. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Opslag iPhone/iPad.

Vervolgens zoek je in iTunes Store een film die zwaarder is dan je resterende geheugen. Met “Lord of the Rings: The Return of the King” in HD (High Definition) zou dat bijvoorbeeld zeker moeten lukken. Als je probeert om deze te huren of te kopen, zul je een scherm zien met de melding “Downloaden niet mogelijk”. Klik op OK en ga opnieuw naar Opslag iPhone/iPad. De download van de film is natuurlijk niet gelukt, maar je vrije opslagruimte lijkt plots wel te zijn toegenomen.

Wat er in feite gebeurt, is dat je systeem, in een poging om de film te downloaden, zelf wat ruimte probeert vrij te maken door niet-gebruikte gegevens te verwijderen, zoals tijdelijk geheugen en cachegeheugen. Een simpele truc die je gerust een paar keer na elkaar kunt toepassen en waarmee je meerdere MB's of zelfs GB's aan geheugen kunt vrijmaken (het resultaat verschilt van toestel tot toestel). Handig dus om, zij het tijdelijk, je Apple-toestel wat extra ademruimte te bezorgen.

Community

Communicatie & multimedia

community

Gerelateerde discussies