Nieuws

Gps-route geprojecteerd: mooi, maar onpraktisch

03 december 2013
Gps-route geprojecteerd: mooi, maar onpraktisch

De Garmin HUD is een accessoire dat de instructies van de Garmin-app op uw smartphone rechtstreeks projecteert op de voorruit van de wagen of op een bijgeleverd schermpje. Het toestel maakte een erg goede eerste indruk, maar bij het gebruik bleek de HUD een duur en overbodig speeltje.

De Garmin HUD (Head-Up Display) projecteert instructies van de Garmin navigatie-app van uw smartphone op de voorruit van uw wagen, of op een bijgeleverd schermpje. Dat zou u minder moeten afleiden op de baan. Jammer genoeg zult u nog steeds op het scherm van uw smartphone moeten kijken, wilt u zonder frustraties op uw bestemming aankomen…

Goede eerste indruk bij installatie

Al wat u nodig hebt, is een smartphone waarop u de navigatiesoftware van Garmin hebt geïnstalleerd. Een carkit met een oplader komt daarbij goed van pas. De Garmin HUD zelf monteert u op het dashboard. Zo kan hij ofwel projecteren op een doorzichtig, flexibel scherm dat u op de voorruit kleeft, ofwel op een hard schermpje dat u op het toestel plaatst. U verbindt de HUD met uw smartphone via Bluetooth.

Niet tevreden bij gebruik

Wij dachten dat de HUD ons aanwijzingen zou geven wanneer we die effectief nodig hadden, maar dat bleek niet zo. Daardoor kregen we soms kilometers lang een pijl naar links te zien in plaats van onze huidige situatie. Het is de volgende instructie die steeds op het scherm wordt getoond.

Doordat de voeding van het toestel gemakkelijk loskomt, ging de HUD telkens rebooten. Vervelend. Helemaal verbouwereerd waren we toen we het schermpje op onze voorruit wilden afvegen met een papieren servet. Het scherm stond achteraf vol krassen. Lesje geleerd.

Investeer liever in een gps-toestel

De Garmin HUD is een mooi afgewerkt toestel, maar veel hebt u niet aan zijn instructies. U zult niet kunnen rijden zonder ook naar het scherm van uw smartphone te kijken. Bovendien worden de instructies van de navigatie-app op de HUD vereenvoudigd weergegeven en daardoor zijn de aanwijzingen niet altijd accuraat.

Als we de rekensom gaan doen, komen we toch op een hoog prijskaartje uit. De app (West-Europa) en de carkit zijn samen goed voor € 89,99. De HUD zelf kost nog eens € 149. Dat maakt € 238,99 in totaal, die u volgens ons beter kunt investeren in één van de Beste Kopen uit onze koopwijzer.

 

Klik op de afbeeldingen om een diavoorstelling in groter formaat te bekijken.