Koopgids

Koopgids gps

Waarop letten bij aankoop van een gps?

Eens u het navigatiesysteem hebt gekozen die u het beste bevalt, zijn er aantal criteria waarmee u rekening moet houden.

Voldoende groot scherm
Verkiest u een draagbare gps, neem dan een toestel met een voldoende groot scherm, zodat u de kaarten en de tekst goed kunt zien. Kies een model dat ook bij fel zonlicht helder genoeg is, niet weerspiegelt en de kaarten eventueel in 2D en 3D kan weergeven.
Smartphones worden alsmaar groter en een 4,7”-scherm is geen uitzondering meer. Hierdoor zijn ze even handig voor routebegeleiding als een draagbaar gps-toestel.
Gebruiksvriendelijk menu
Hoe eenvoudiger, logischer en intuïtiever de menustructuur, hoe vlotter u alle mogelijkheden kunt benutten.
Belangrijk is ook dat u locaties kunt zoeken aan de hand van de postcode, een onvolledige straat- of stadsnaam, en de Franstalige straatnaam in tweetalige gemeenten, zoals in Brussel. Bij sommige gps’en kunt u de naam van de gemeente en de straat in hetzelfde veld invoeren.
Stembegeleiding en spraakopdrachten

Niet alle gps’en geven even gemakkelijke instructies. Sommige vergen meer concentratie dan andere, wat lastig kan zijn.

Spraakopdrachten: sommige gps’en zijn volledig met spraak te bedienen aan de hand van enkele commando’s. Dat is erg handig, want zo kunt u uw handen aan het stuur en uw ogen op de weg houden. Niet alle merken zijn hier echter even goed in. Bij sommige modellen is het spraakherkenningsniveau in bijvoorbeeld een rumoerige omgeving vrij laag.


Afdrukken Versturen via e-mail