Nieuws

Gratis herstelling van Nintendo Switch: ben jij tevreden?

07 juli 2023
Istockphoto.com\Wachiwit

Na een actie van Europese consumentenorganisaties, waaronder Testaankoop, beloofde Nintendo alle Nintendo Switch-controllers die last hadden van een “Joy-Con Drift”-probleem gratis te repareren. Zijn ze hun belofte nagekomen? Drie maanden later willen we daar graag achter komen

Gegarandeerde herstelling 

Via ons platform Te Rap Kapot deden we een oproep aan Belgische gamers over Nintendo Switch. Dat leverde meer dan 1 200 meldingen op. Heel wat gamers vertelden dat het toestel onbruikbaar werd door defecte controllers, het “Joy-Con Drift”-fenomeen: de figuren op het scherm beginnen een eigen leven te leiden en bewegen zonder dat de gamer de joystick aanraakt. We hebben druk uitgeoefend op Nintendo, en met succes. Nintendo herstelt het defect voortaan gratis.

Obstakels overwonnen

Dankzij onze onderhandelingen met Nintendo zijn er ook een paar obstakels van de baan. Er is geen aankoopbewijs meer nodig om gebruik te kunnen maken van de garantie. Controllers die tweedehands aangekocht werden, gekregen zijn als cadeau of nog ergens defect in een schuif liggen kunnen dus gerepareerd worden.

Game over voor vervroegde veroudering

Deze overwinning voor de Europese gamers is een prachtig resultaat. Maar we moeten alert blijven. Heb je genoten van een herstelling? Was je tevreden? We willen het graag weten om zeker te zijn dat het akkoord gerespecteerd wordt. 

Aarzel niet om je opmerkingen en getuigenissen te delen in ons formulier en de url - www.testaankoop.be/joyconrepair - te delen met andere geïnteresseerden.

Heb je gebruik gemaakt van je recht op reparatie?

Mogen we je contacteren om jouw ervaring met de Nintendo herstelprocedure te evalueren?