Nieuws

Sigma past lenzen aan nieuwe camera's aan

16 september 2013
Sigma past lenzen aan nieuwe cameras aan

Met zijn "Mount Conversion Service" past Sigma uw oude fotolenzen aan voor uw nieuw fototoestel. Zo kunt u heel wat besparen.

Bent u op zoek naar de beste lenzen voor uw fototoestel? Neem dan een kijkje in onze nieuwe koopwijzer!

Sigma, fabrikant van fotomateriaal, is sinds kort gestart met een nieuwe dienst, die de fotofanaten mogelijk heel wat geld kan doen besparen. Dankzij de “Mount Conversion Service” kunt u voortaan uw Sigma-lens laten ombouwen zodat die op een andere, nieuwe camera kan worden bevestigd. Sigma past bovendien niet alleen de bajonet aan de nieuwe camera aan, de lens wordt ook opnieuw gekalibreerd.

Enkel voor nieuwe lenzen

Een mogelijke domper op de feestvreugde is wel dat voor de nieuwe dienst enkel de recentere reeksen van lenzen in aanmerking komen. Bovendien gebeuren de aanpassingen in een Sigma-fabriek in Japan, wat betekent dat u uw lens wel een tijdje zult moeten missen.

Prijs verschilt sterk

Ook al betekent deze dienst een hele besparing – een nieuwe lens is vaak erg duur - toch stellen we ons vragen bij het prijskaartje dat aan de nieuwe dienst hangt. Als u een goedkopere lens wilt laten bijwerken, valt de prijs, zo'n € 100, nog mee, maar als u een duurder model hebt, dan lopen de kosten, verzendingskosten inbegrepen, op tot boven de € 300. Volgens ons is dat toch aan de ruime kant.

Snelle evolutie

Bovendien moet u zich steeds de vraag stellen of het echt wel de moeite loont om te investeren in een ander camerasysteem. Misschien lijkt het ene op dit moment beter dan het andere, maar als we weer enkele jaren verder zijn, heeft elk merk weer andere modellen die kwalitatief een stuk verder staan, waardoor de onderlinge verschillen op dit moment relatief klein zullen blijken.